fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Koncert velikana tvrdog gitarskog zvuka – Smallman, Wolfram i Consecration

Koncert velikana tvrdog gitarskog zvuka – Smallman, Wolfram i Consecration

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

WolframVerovatno jedan od najzanimljivijih ovogodišnjih koncerata alternativne regionalne scene – Smallman, Wolfram i Consecration – održaće se u novosadskom klubu The Quarter, 17. aprila sa početkom u tačno 21 časova.

Članovi iz benda Wolfram su ujedino i organizatori ovog događaja, te su ovaj put odlučili da dovedu kvalitetne bendove iz regiona koji su, kako kažu, aktuelni, prisutni, imaju dug staž, širok opseg publike i sviraju u psihodeličnom/stoner/rock-metal maniru. S obzirom da su prošle godine imali veoma uspešan koncert u samostalnoj organizaciji sa bendom Velar i njihovo debitantsko ostvarenje – „Music of the Heathen“ (2015.) – je proglašeno za jedan od najboljih albuma u regionu od strane mnoštva muzičkih portala i kritičara, očito su spremni da priušte publici jedan zagarantovan provod koji se ne treba propustiti.

Gitarista i pevač Wolframa, Marko Dorić, je podelio nekoliko rečenica o celokupnom događaju: “Shvatili smo da su nam najinteresantniji oni koncerti koje osmislimo i realizujemo sami, jer tako imamo priliku da se bavimo sa aspektom muzike koji se ne tiče nužno samo penjanja na binu i prangijanja po istoj. Naravno, jedva čekamo da počastimo publiku i novim i starim pesmama, ali bavljenje tim ’tehničkim’ delom posla bi valjda trebalo da bude u radnom opisu bilo kog benda. S obzirom da ti niko neće tek tako servirati prilike na tacni, zašto onda sami sebi ne bi krojili te prilike, zar ne? Pored toga što saradnjom sa ljudima iz raznih oblasti želimo da dignemo samu produkciju (ton, rasveta, vizuelizacije, marketing, promo sadržaj, itd.) na jednom višem nivou, stvar koja čini ovaj datum još boljim je što su Consi i Smallman u celoj priči! Consecration debelo zaslužuje da oduva novosadsku publiku na većem ozvučenju, jer im muzika to prosto zahteva, a što se tiče ekipe iz Bugarske… pa, jednostavno dodjite i ukazaće vam se samo zašto im uopšte sredismo koncert.“

Pretprodajna cena karata će biti 500 dinara, dok će na sam datum koncerta odmah nakon 21 časova iznositi 700 dinara. Mesta za prodaju karata će organizacija blagovremeno objaviti, dok će jedino posetioci van grada Novog Sada imati mogućnost da rezervišu svoje karte.