-

Koncert The Smilea u Zagrebu otvara talentirani Robert Stillman

Robert Stillman The Smile Radiohead

The Smile, novi bend kreativnog dvojca Radioheada, Thoma Yorkea i Jonnyja Greenwooda 16. svibnja u Zagrebu u Hali, održat će prvi koncert u sklopu svoje premijerne turneje, a kao predgrupa s njima stiže multiinstrumentalist Robert Stillman.

Uz dvojicu članova jednog od najutjecajnijih bendova današnjice, The Smile čini i Tom Skinner, bubnjar benda Sons of Kemet, čiji je prošlogodišnji album „Black To The Future“ bio visoko na listama najboljih albuma 2021. godine.

Nakon nekoliko singlova i premijernog rasprodanog nastupa u Londonu, koji je putem live
streama gledala publika iz cijelog svijeta, njihov budući album je već proglašen
najiščekivanijim izdanjem godine.

Za prvi live nastup na turneji, The Smile je odabrao upravo Zagreb, idealna prilika za
doživjeti Radiohead u power trio formatu s obzirom na to kako Radiohead nikada nije
nastupao u Hrvatskoj. Trećina koncerata na turneji je već rasprodana, a ulaznice za
otvaranje turneje u Zagrebu mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

The Smile su do sada objavili tri singla; debitantski „You Will Never Work In Television Again“, a zatim i „The Smoke“, koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica, a jučer je izašla i dub verzija tog singla koju je napravio Dennis Bovell.

Ovoj sjajnoj trojici u Hali se kao predgrupa pridružuje skladatelj i multiinstrumentalist Robert Stillman, čija glazba suprotstavlja arhaični i futuristički zvuk, a uključuje utjecaje žanrova kao što su jazz, minimalizam, američka narodna i eksperimentalna elektronska glazba. Osim vlastite glazbe, Stillman je dao svoj doprinos projektima koje su vodili umjetnici poput Davea Okumua, The Smilea, Grizzly Beara, Ghost Poeta, Luke Templea (Here We Go Magic), Hiss Golden Messengera, Kit Downesa i Adem Ilhana.

Najnovije vesti

Izdvajamo