-

Koncert „Iza Horizonta“ u čast Laze Ristovskog

laza-ristovski

U znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara ex Yu prostora Lazu Ristovskog, člana “Bijelog dugmeta” i “Smaka”, kompozitora, producenta i aranžera, 9. novembra će u Sava Centru biti održan koncert “Iza horizonta”.

Najznačajniji Lazini saradnici na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, prijatelji iz grupe “Smak”, Kiki Lesendrić i Piloti, Neverne Bebe, Yu grupa, Kepa & Free Spirits, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Zana, Boki Milošević, Bilja Krstić, Ogi Radivojević, Gis maj Es, Nikola Čuturilo Čutura, Johnny Ranković, glumac Lazar Ristovski i mnogi drugi podsetiće publiku na opus i značaj ovog velikog umetnika kroz osvrt na njegove najpoznatije hitove jugoslovenske rok, instrumentalne i filmske muzike.

Koncert “Iza horizonta!” je deo istoimenog projekta koji su u znak sećanja na prerano preminulog umetnika osmislili njegova kći Sanda i zet Ivan Grlić a u toku je i snimanje dokumentarnog filma. Grlić je i autor umetničkih video radova koji će uz arhivski materijal ovaj koncert učiniti istinskim audio – vizuelnim spektaklom. Laza Ristovski bi uskoro napunio 60 godina, a sledeće godine se navršava decenija od njegove smrti.

Karte su u prodaji po cenama od 1.600 i 2.000 dinara i mogu se kupiti na blagajni Sava Centra kao i u Gigstix prodajnoj mreži.

Najnovije vesti

Izdvajamo