-

Koncert grupe Vatra u novosadskoj Gerili

Vatra Tašmajdan Beograd galerija fotografije slike

Klub Gerila nastavlja tradiciju kvalitetne i dobre svirke sa eminentim izvođačima sa prostora celog Balkana. Zagrebačka grupa Vatra održaće koncert u petak, 28. oktobra.

Vatra je jedan od najpoznatijih mejnstrim sastava iz Hrvatske, osnovan 1999. godine. Ono po čemu postaju poznati jeste mešanje rokenrol žanrova sa uplivom modernih zvukova. Prvi album „Između nas“, objavljen 1999. godine, nominovan je za novinarsku rok nagradu „Crni mačak” 2000. godine u kategoriji za „nadu godine”. Drugi album „Anđeo sa greškom“ objavili su 2002. godine, a iste godine su potpisali ugovor sa diskografskom kućom Dalas rekords.

Pesma „Tremolo” sa albuma „Ima li budnih?“, u kojoj se pojavljuje Damir Urban, donela je grupi nagradu Porin za najbolju vokalnu saradnju 2012. godine i tada postaju poznati širom regiona. Istu nagradu za najbolji album alternativne muzike dobijaju za album „VT“ 2014. godine. Sledeće godine dobijaju dve nagrade Porin i to za pesmu godine i za najbolje izvođenje grupe sa vokalom. Obe nagrade su dobili za pesmu „Tango”.

Pored dueta sa Damirom Urbanom, ono što ih je bacilo u etar čitavog regiona jeste duet sa Massimom Savićem u pesmi „Nama se nikuda ne žuri“.

Ulaznice za koncert se mogu pronaći na Gigstix prodajnim mestima, kao i preko njihove onlajn prodavnice.

Najnovije vesti

Izdvajamo