-

Koncert grupe NBG u zemunskom Festu

Novi Sad Petrovaradin NBG Exit Festival fotografije slike galerija

Kultni beogradski punk-rock bend NBG nastupiće 18.marta od 21 sat u klubu Fest u Zemunu, a kao gosti na koncertu nastupiće bendovi Stomp i Giljotina. Ulaznice za koncert su u pretprodaji u klubu Fest po ceni od 500 dinara. Na veče koncetra, ulaznice će se prodavati po ceni od 700 dinara.

Posle višegodišnje pauze, bend NBG se ponovo okupio u originalnom sastavu 2016 godine. Krajem 2018. godine objavili su kompilaciju „100% NBG“, a 2019. godine bend ponovo ulazi u studio, gde snima novi album koji se sastoji od 12 autorskih pesama i jedne obrade, pesme „Nove Godine“ grupe U Škripcu.

Album pod imenom „Nama ostaje samo PUNK!“ objavljen je februaru 2020. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Promociju albuma je prekinula pandemija, ali bend je to vreme iskoristio da ekranizuje i pesme „Beži“, „Vanredno stanje“ i „Tebe vole blokovi“. Iako su imali nekoliko fetivalskih nastupa, raduju se prilici da novi album predstave uživo svojoj publici i na samostalnom koncertu u zemunskom klubu Fest.

„Uželeli smo se svoje publike i nadamo se i da se publika uželela nas. Teško su nam pale ovo okolnosti koje nam je nametnula pandemija jer najviše od svega volimo da smo na bini i da sa publikom budimo energiju pesama koje smo snimili. One tek tada zvuče onako kako smo ih zamislili. Sa nama će to veče nastupiti još dva odlična, prijateljska benda, tako da vas očekuje baš puno dobrog zvuka“, rekli su članovi benda pred svirku.

Kao gosti grupe NBG, 18.marta će u Festu nastupiti bendovi Stomp i Giljotina. Stomp je nastao pre samo nekoliko meseci, a čine ga pevač Nenad Živić (Discord, Eyesburn), gitaristi Nemanja Kojić Coyote (Eyesburn, Remedy) i Dragan Vitas Lala (Hitman), basista Dejan Ćuruvija Kaja (Goodeyeclosed, Thrill), te bubnjar Dejan Miljković Boske (Goodeyeclosed, Eyesburn, Yobo, Thrill). Giljotina je mladi pank bend koji postoji skoro tri godine. Do sada su održali oko 30 svirki širom Srbije, a nedavno su objavili album „Pod Giljotinom“.

Najnovije vesti

Izdvajamo