-

Koncert Dejana Ilijića u Galeriji slika „Sava Šumanović“

DEcentralizaciJAN
Dizajn: Miljan Nedeljković

Navršava se sedamdeset godina od kako je 21. septembra 1952. godine, blagodareći poklonu Perside Šumanović, majke čuvenog srpskog akademskog slikara, osnovana Galerija slika „Sava Šumanović“ u Šidu. Pijanista Dejan Ilijić održaće u ovom značajnom spomeniku kulture solistički koncert u petak, 16. septembra, sa početkom u 18 časova.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a Ilijićev nastup jedan je iz niza koncerata koji se održavaju u devet gradova Srbije pod nazivom „DEcentralizaciJAN“.

Publika će imati priliku da čuje Ilijićevu autentičnu muzičku impresiju među remek delima, više stotina slika jednog od najznačajnijih i najistaknutijih srpskih umetnika.

Ulaznice za koncert se neće prodavati, ali domaćin večeri poziva publiku da umesto karte pošalje poruku na humanitarni broj po slobodnom izboru. Broj mesta u publici je ograničen.

Dejan Ilijić je samostalno i kao lider sastava EYOT, nastupao u više od dvadeset pet zemalja sveta – Amerika, Rusija, Kina, Engleska, Japan, Francuska, Nemačka itd. Do sada je objavio šest solo albuma za srpsko i američko tržište.

Dejan Ilijić je komponovao muziku za televiziju i dokumentarne filmove. U njegovoj muzici se ističu emotivnost i energija, koja je postala zaštitni znak i jedna od glavnih karakteristika, kako muzike sastava EYOT, tako i njegovog solističkog rada.

Nakon Aleksinca, Prokuplja i koncerta u Šidu, Dejan Ilijić nastupa u Negotinu, Zaječaru, Raškoj, Gadžinom Hanu, Vršcu i u Kanjiži. Na koncertnoj seriji „DEcentralizaciJAN“, pored ranijih kompozicija, Ilijić premijerno svira kompozicije sa svog najnovijeg albuma „DYAD III“ koji je objavljen 19. avgusta ove godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo