-

Koncert bendova Toxik i Quasarborn u Novom Sadu

ToxikAmerički thrash metal bend Toxik nastupiće 18. maja u SKCNS Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album “Dis Morta”, objavljen prošle godine. Uz njih će nastupiti i tehnički thrash metal bend iz Beograda, Quasarborn.

Toxik je osnovan 1985. godine u gradu Pikskil u državi Njujork. Bend je bio aktivan do 1992. godine, a nakon pause, na scenu se ponovo vraćaju 2013. godine. Album “World Circus” objavljen je 1987, potom poznato remek-delo “Think This” 1989, i trideset i tri godine kasnije njegov naslednik je “Dis Morta”, treći studijski album Toxika. “Dis Morta” se bavi društveno-političkim temama sa prethodnih albuma, u koje uklapa kontraste aktuelnog stvarnog sveta, koristeći složene, ali harmonično izbalansirane muzičke teme. Toxik čine: Ron Iglesias, vokal, Josh Christian – gitara, Eric van Druten – ritam gitara, Shane Boulos – bas i James DeMaria – bubnjevi.

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda činili su Luka Matković (gitara I vokal), Đorđe Luković (gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), koji su tada napustili sastav Space Eater, i Miloš Tomasović (bas) koji je prethodno sarađivao sa njima na jednoj od dve evropske turneje Space Eater-a. Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom izuzetno prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova. Bend je objavio album prvenac „The Odyssey to Room 101“ 18. maja 2018. godine, dok je 24. januara 2020. izašao „A Pill Hard to Swallow“ u kojem se zaista ogleda žanrovska raznolikost Quasarborn-a. Singl „Ne možeš imati sve“ koji najavljuje idući album benda, ovoga puta na maternjem jeziku, izašao je 1. decembra 2022.

Quasarborn su: Luka Matković – vokal, gitara, Marko Danilović „Tihi“ – bubnjevi, Miloš Tomasović – bas gitara i Dimitrije Čuturilo – gitara.

Ulaznice mogu da se kupe online na www.gigstix.com kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.200, a redovna cena u pretprodaji biće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 2.000 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo