-

Koncert benda Pekinška patka 17. maja u SKCNS Fabrici

Pekinška Patka

Kultni novosadski pank bend Pekinška patka nastupiće u SKCNS Fabrici u utorak, 17. maja, u 21 čas.

Bend obeležava godišnjicu prvog nastupa koji je bio 1979. godine na Omladinskom festivalu u Subotici. Na koncertu će svirati dobro poznate pesme sa prvog albuma „Plitka poezija“, koji je Jugoton objavio 1980. godine.

Osnivači benda, gitarista Sreta Kovačević i bubnjar Cila – Laslo Pihler (Šital Puri), okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok. Realizacija projekta „Čovek Patka“ počinje ovim ekskluzivnim koncertom za ograničen broj fanova, a rezultiraće i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a naš novosadski) kulturni fenomen. Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu. Hitovi benda Pekinška Patka „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“ do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz.

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku.

Ulaznice su u pretprodaji i mogu da se kupe online, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Cena ulaznica u pretprodaji je 1.200 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo