-

Kompletiran program za The Moon And The Nightspirit koncert

The Moon And The Nightspirit

Predstojeći koncert neo-folk ambijentalnog sastava The Moon And The Nightspirit, koji će biti održan 23. aprila u novosadskom klubu The Quarter, biće upotpunjen sa nastupima još dva veoma zanimljiva imena.

Radi se o bendu Groteska, koji svoj zvuk temelje na starom dark goth metalu u koji su vremenom utisnuli vrlo originalne autorske pečate pa danas suvereno kreiraju svoj lični stil koji zaista nije lako odrediti. Za ovu priliku Groteska će izvesti jedan od svojih akustičnih setova kroz koje odlaze još dalje u istraživanje muzičkih dimenzija i stvaralačkih sloboda.

Treći izvođač za ovo veče biće industrial doom rock one-man bend Nastrom. Najdublje tajne, noćne čežnje, puste ulice, ruševine i duhovi sa ćoška. To su neke od inspiracija, koje u projektu Nastrom odjekuju kroz nizak štim basa, repetitivnu ritam mašinu i odsutan vokal. Projekat ima za sada dva snimljena mini-albuma: Nastrom (2013) i Cornerghosts (2015). Zvučna odrednica je industrial doom rock sa težnjom za eksperimentisanjem i stvaranjem sinematske atmosfere.

Headlineri, The Moon And The Nightspirit, aktivni su od 2003. godine, iza sebe imaju 5 objavljenih albuma i trenutno pripremaju najnovije izdanje koje će se u prodaji pojaviti u prvoj polovini 2017. godine. Deo su vrlo jake i popularne neo folk, ambijental scene i jedan su od glavnih brendova nemačke izdavačke kuće Prophecy Records. Do sada su odsvirali veliki broj turneja širom sveta i delili binu sa velikanima scene kao što su: Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana, Faun i mnogim drugim. Zahvaljujući svom vrlo originalnom i unikatnom zvuku često nastupaju i na metal festivalima gde se, takođe, prirodno uklapaju.

Ulaznice za ovo dešavanje se mogu naći u pretprodaji po ceni od 700 dinara, a na dan koncerta cena karte će iznositi 1000 dinara. Prodajna mesta su Eventim, Mungos i Felix.

Najnovije vesti

Izdvajamo