-

Naslovna Vesti Najave koncerata Kompletiran program Supernatural festivala

Kompletiran program Supernatural festivala

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Artan Lili
Artan Lili

Supernatural festival od 2007. godine proslavlja međunarodni Dan planete zemlje, sa ciljem edukacije i podizanja svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine. Supernatural festival se održava u nedelju, 26. aprila u Supernatural parku na Adi Huji od 12-20 časova.

Ničim Izazvan
Ničim Izazvan

Mesto održavanja festivala, Supernatural park, nastao je na nekadašnjoj divljoj deponiji šuta, koju je Supernatural u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, Opštinom Palilula, podrškom ostalih relevantnih institucija i partnera iz biznisa transformisao u centar za promociju životne sredine, edukaciju i kulturu. Projekat je Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju  i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AEIDL, www.aeidl.eu)  izabrala je kao jedan od 25 najuspešnijih u Evropi.

Tema ovogodišnjeg Supernatural festivala je pronalaženje održivog rešenja za rukavac Ade Huje, koji predstavlja jedan od najzagađenijih vodotokova Beograda. Sa 300.000 kubika toksičnog mulja koji se nalazi na dnu, rukavac je  prema istraživanju iz 2009. godine ocenjen kao zdravstveni i ekološki hazard za stanoništvo okolnih naselja.

Festival će tačno u podne tradicionalno otvoriti dečiji hor Čarolija, a nakon njih po prvi put nastupiće mladi bend Pakleni Ribnikari, kao i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd. Od 14 časova u nastavku muzičkog programa nastupaće sastavi Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća Burazeri.

Zemlja gruva
Zemlja gruva

Za sve vreme trajanja festivala, posetioci će moći da se upoznaju sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima Srbije kroz program GREEN COMMUNITY; na ZELENOJ PIJACI uz podršku JKP Gradske pijace, promovisaće se zdrava ishrana kroz prezentaciju autentičnih i organiskih proizvoda Srbije; u PLASTENIKU će prvi put biti predstavljen Supernatural rasadnik i postavljena izložba cveća i začinskog i lekovitog bilja. Edukacija predstavlja jedan od osnovnih segmenata Supernatural festivala, a ove godine posetiocima će u ZELENOJ UČIONICI biti promovisane CSR inovacije i koncept sociijalnog preduzetništva Supernaturala. Biće postavljena izložba Supernatural park- od deponije do parka, kao svedočanstvo transformisanja nekada divlje deponije građevinskog materijala u novu zelenu oazu Beograda- Supernatural Park.

Ulazinica za deveti Supernatural festival ove godine je račun iz određenih beogradskih Maxi ili Tempo prodavnica na kome su zaokruženi kupljeni Supernatural proizvodi. Kupovina dva Supernatural čaja po ceni od ukupno 400 dinara ili Supernatural čaj i Supernatural med po ceni od ukupno 550 dinara omogućava besplatan ulaz na festival za jednog posetioca. Redovna cena ulaznice na dan održavanja Supernatural festivala iznosi 600 dinara, dok je program do 14 časova kao i svake godine, besplatan.

Na festival je dozvoljeno uvođene životinja i kućnih ljubimaca.