fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Kolja sredinom marta u zemunskom klubu Fest

Kolja sredinom marta u zemunskom klubu Fest

Kolja Kombank dvorana Beograd

Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom “4 prsta” sviraće na nastupu u dva dana zaredom, petak i subotu 15. i 16. marta sa početkom od 22 h u klubu Fest Zemun, obe večeri. Nastup u dva dana ujedno je njegov debi u renomiranom zemunskom klubu.

Kolja koji se zahuktao i u fazi je prilično posvećenog rada na svojoj živoj svirci, u Festu će imati samo jedan od niza performansa koje je imao ili će imati od početka nove godine naovamo. Inače, Kolja je u novembru imao veoma uspešan beogradski koncert u “Kombank dvorani” (bivši Dom sindikata), a reč je tamo bilo i o višeminutnim ovacijama publike po završetku koncerta. Svoj renome u poslednje vreme, naš je glumac, scenarista, reditelj i naravno muzičar Nikola Pejaković Kolja, poznat po nekolicini kultnih uloga u domaćim filmovima, u poslednjem periodu potvrdio više nego ikad čini se.

Ime Kolja i “4 prsta” svojim čistim bluzom, mirnih nota i iskrenih reči pesama momaka iz benda, pronošene su skorije i u Aleksincu, Pančevu, Zrenjaninu… gde je izvođeno niz numera iz čitavog opusa muzičara rodom iz Banjaluke. Kolja koji nastupe pravi sa vrhunskim domaćim sviračima već duže vreme trenutnu postavu pratećeg Koljinog benda “4 prsta” sačinjavaju: Voja Aralica (gitara, producent), Milan Pavković (bas, kontrabas), Duca Ivanišević (bubnjevi) i Ivan Aleksijević (klavijature, klavir). Dosta doprinoseći bitnoj autentičnosti i potvrdi veoma iskrenog bluza, od pomenutih, producentskim udelom Aralica pričinjava velik, posebno istican u zvaničnim razgovorima dodatni doprinos radu Nikole Pejakovića, ali je to slučaj i sa drugim duže prisutnim članom benda kao što je klavijaturista Aleksijević. Bend je u ranijem periodu inače nosio ime Grobovlasnici, što je publici opštepoznata činjenica. Sam poslednji album “4 prsta”, imenom kao i sadašnji Koljin bend, ocenjen je kao najbolji muzički izraz kojim je Kolja potvrdio veliko prihvatanje publike, i kako sam ističe, najbolji je njegov album u poslednje vreme, a izdao je do sada već albume “Mama, nemoj plakati” (2001.), “Kolja” (2009.) i “Grobovlasnici” (2013.). Poslednji projekat isto imenom kao prateći bend nazvan “4 prsta”(2018.), izdavač je Long play. Kolji album donosi veoma bitne uspehe, od kojih su neki do sada nezabeleženi.

Bluz Kolje i “4 prsta” naslućuje se iz danas već prilično popularnih pesama kao numere “Starost neće nikoga da čeka”, “Došla si kasno”, “Slika pokojnog druga”, “Uzmi ovu pesmu”, “Land of hope”, ”Oj, Duledu”, “Ala je lep ovaj svet”– u pesmu je ubačen čuveni tekst Jove Jovanovića Zmaja (1833-1894). O tome šta govori poslednji album “4 prsta” najbolje je čuti od Kolje i muzičara koja ga prate, a od ranije poznatog autora i po numerama “Udadade se ti za konja”, “Uzički heroin”, “Idi spavaj”, ”Rajka”, “Može malo sutra”,  “Pedofilija”, “Seo sam za švedski sto”, “Disko”, “Ubio sam ženu kioju volim” itd. svakako smo dobili očekivano. Raniji radovi Kolje sa tematikom pomenutom najbolje kroz nazive pesama, rađeni su i kao Kolja i Smak Bijelog Dugmeta što je ime projekta našeg muzičara po kojem je najpre bio poznat javnosti. Kolja, danas lako izvodeći kompletan svoj opus u svim mogućim prilikama veoma je prihvaćen i rado viđen gost gde god da nastupa.

Karte za nastup Kolja i “4 prsta” u klubu Fest Zemun 15. I 16. marta mogu se naći u Felix Shopu TC Sremska i blagajni kluba Fest po ceni od 1400 dinara do 5. marta i po ceni od 1600 dinara posle pomenutog datuma.