-

Koikoi i Crno dete na otvaranju Ei Letnjeg Kluba

KOIKOI Eine Dom Omladine Đavo te odneo Misisipi Beograd Koncert Fotografije Galerija
Koikoi

Na otvaranju prve zvanične sezone Ei Letnjeg Kluba ove subote nastupiće trenutno najaktivniji bend novije generacije, Koikoi, kao i Crno Dete, jedan od najuzbudljivijih instrumentalnih bendova u regionu. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Nišu.

Koikoi se prvi put na sceni pojavljuju 2019. godine u okviru Hali Gali kompilacije, a svega 2 godine nakon toga izdaju svoj debi album „Pozivi u stranu“ koji je za kratko vreme pobrao pohvale i publike i kritike. Njihov debi je većina regionalnih muzičkih kritičara proglasila za jedan od najboljih albuma 2021. godine.

Od samog starta karijere bend neumorno nastupa po regionu, zbog čega su uspeli da stvore veliku fan bazu u svim zemljama bivše Jugoslavije. Pored toga, uvršteni su u program „100 artists to watch“ koji je pokrenula IMPALA – medjunarodno udruženje nezavisnih diskografa u saradnji sa Youtube-om, a deo su i programa Hemi Music Awards, kao predstavnik iz Srbije sa još 8 zemalja iz Centralne i Jugoistočne Evrope.

Crno dete je jedna od najbolje čuvanih tajni regionalne scene. Za sebe kažu da su turbo rok pank džez duo, a ponekad i trio, što je kombinacija koja već na papiru zvuči dovoljno uzbudljivo. Crno dete su Milan Bukejlović (Petrol, Kriške, Zemlja br.9, Triko) i Damjan Brkić (Klopka za pionira, The Cyclist Conspiracy).

Bend iza sebe ima tri zvanična izdanja „Riffs“ iz 2012. zatim „Dževad“ iz 2014 i „Zlatne stvari“ iz 2016. godine, kao i live album improvizovane muzike simbolično nazvan „Neponovljivo“ iz 2017.

Koikoi i Crno dete, bendovi koji se jako vešto igraju žanrovima, stvarajući na taj način nešto atipično na našoj sceni premijerno će nastupiti u Nišu 02. jula sa početkom u 21 čas. Organizator koncerta je udruženje građana MedD iz Niša.

Ulaz je donacija od minimum 300 dinara. Donacijama direktno podržavate muzičare kao i organizaciju daljih koncerata u Ei Letnjem Klubu.

Najnovije vesti

Izdvajamo