fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata KC Grad ugostiće Dingospo Dali

KC Grad ugostiće Dingospo Dali

Prostor Kulturnog Centra Grad biće domaćin nove svirke beogradskog alternativnog benda Dingospo Dali, na nastupu zakazanom za subotu 12. maj od 21 h. Gosti na koncertu biće beogradski garage/indie rock bend Karpo.

Bend Dingospo Dali koji postoji od 2011. godine, svoj aktuelni rad vezuju za novi singl benda nazvan „Slabost“ koji je praćen i najnovijim spotom za pomenutu pesmu. Bend je do sada izdao jedan album „Sve dok mislim da je ovo drugi svet“ (Long Play, 2017), a osim svirke kojom je najbolje uveriti se kako bend trenutno zvuči, iz benda najavljuju i izlazak novog albuma. Album čiji je naziv već poznat nosiće ime „O nečemu lepom“, a za izdanje će se takođe pobrinuti Long Play izdavačka kuća.

Prve veće uspehe Dingospo Dali ostvarili su svirajući na demo festivalima, kada je ulazak u finale „Bunt Rok Mastersa“ 2015. godine bitno označio novo ime na sceni domaćeg rokenrola. Osim izdatog albuma prvenca, bend je poznat i po izdanju pesme „Pelin“ na CD-u nazvanom „Bigz Komplikacija“. Izdanje iz 2014. godine, snimano u studiju P3 kod Ivana Petrovića, nastaje u svrhe promocije bendova vezanih za rad u prostoru zgrade BIGZ. Poznati i po starim dobrim, stvarima koje bend čine prepoznatljivim, kao što su numere „Ne pitaj se“ ili „Ona“, Dingospo Dali, uz niz samostalnih i niz bitnih nastupa na radiju i televiziji, ali i svim većim festivalima, o snazi benda govori i izbačenih već šest video spotova koji pokrivaju pesme sa prvog albuma.

Gosti na svirci, indie rock bend Karpo, skup je momaka čiji bend postoji od 2017. godine.  Osim napravljenih nekolicine demo snimaka, uz bitnije nastupe, što su svirke koje uspevaju održati kao predgrupa bendovima Virvel i Crvi, bend odlikuje snažan i iskren zvuk itekako vredan pažnje.

Cena ulaznica u pretprodaji je 400 dinara i mogu se naći u KC Grad, na dan koncerta cena će biti 500 dinara. Organizaciju koncerta preuzima Bad Memory Music.