-

NaslovnaVestiNajave koncerataKawasaki 3P stiže u Elektropionir

Kawasaki 3P stiže u Elektropionir

Kawasaki 3p su prošle godine proslavili 25 godina benda, ali u Beograd nisu svraćali. Tim povodom ovaj hrvatski ska punk bend najavljuje svirku u Elektropioniru u petak 10. maja.

Kawasaki 3p osnovan je 1993. u Zagrebu, široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori sa pesmom “Antonija”. Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album “Kawasaki 3p”, koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne muzike, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za “nadu godine”.

S nekim promenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album “Idu Bugari”, koji je nekoliko nedelja bio najprodavaniji album u Hrvatskoj! I za taj album su dobili nagradu “Porin”, ali i 7 Zlatnih Koogli (od 7 nominacija) i nagradu “Davorin” za najbolji rock album.

U sedlo se vraćaju 2015. godine spot/singleom “3 Problema” koji najavljuje novi album “Goli Zbog Pasa”, a koji je već u prvoj sedmici zaseo na prvo mesto najprodavanijih i pobrao je euforične kritike kao nikad do sad, u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada najbolji album u karijeri Kawasaki 3p. Trenutno rade na materijalu za svoj četvrti studijski album.

Ulaznice za ovaj događaj se mogu naći po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22 (svakog dana od 16:30 do 00:00), dok će cena karte na ulazu iznositi 800 dinara.