-

NaslovnaVestiNajave koncerataKarizma na 10. Balkanrock festu

Karizma na 10. Balkanrock festu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Karizma

Beogradski melodični hard rokeri, Karizma, sviraće na jubilarnom Balkanrock festu u petak, 20. septembra u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu.

Oni će, zajedno sa grčkim metal sastavom Warhammer i niškim rokerima Kramer, nastupiti u revijalnom delu festivala, dok će se u ostatku večeri takmičiti najbolji autorski demo bendovi sa konkursa festivala: Ehrmantraut, Carpinus, Stefan i Noćobdije, Volvox Fractalion i Stellar Tomb. Najbolji među njima dobiće snimanje tri numere u profesionalnom muzičkom studiju “FatCat” u Nišu.

Karizma je jedna od prvih grupa sa ovih prostora koja je gajila glam imidž, karakterističan za rok bendove losanđeleske i drugih svetskih scena. Nastali su 1985. godine i najaktivniji bili krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina XX veka. Iz tog perioda potiču njihova dva albuma: “Vreme Je Za Nas” (1988) i “U Snovima” (1991) u izdanju PGP RTSa. Krajem 2016. godine objavljuju album “Smej se” kojim obeležavaju 30 godina od svog nastanka.

Jubilarni Balkanrock fest organizuje Udruženje građana Balkanrock u saradnji sa niškim Studentskim kulturnim centrom. Festival će biti humanitarnog karaktera.