-

Kanda Kodža i Nebojša koncertom promovišu album „Beton“ u Novom Sadu

Kanda Kodža i Nebojša Oliver Nektarijević Galerija fotografija Nišville Jazz Festival 2021 Niška TvrđavaBend Kanda, Kodža i Nebojša nastupiće 18. novembra u SKCNS Fabrici, a uz njih će, kao predgrupa nastupiti i bend iz Hrvatske – Nemeček.

KKN je objavio novi, deveti studijski album „Beton”, a publika i kritika se slažu da je ovo jedno od njihovih najboljih ostvarenja, po nekima i njihov najbolji album. Kako bilo, svakako je najzreliji, a KKN je na kreativnom i izvođačkom vrhuncu, što svaki novi nastup potvrđuje. KKN je osnovan 1990. godine u Beogradu. Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom periodu mogli da ih sretnete kao kvintet. To su i danas.
Na beogradskoj i srpskoj muzičkoj sceni afirmisali su se tokom devedesetih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertrirajući neumorno od početka tekućeg veka.
Do sada su objavili devet albuma, dva koncertna izdanja i jednu kompilaciju, uz učešće na brojnim drugim kompilacijama. I dalje ih raduje stvaranje nove muzike, kao i njeno izvođenje, i dalje su u prisnom odnosu sa svojim instrumentima. Postavu, aktuelnu od 2014. godine čine: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole.

Evo šta neki od kritičara kažu o novom albumu čije ćemo izvođenje imati prilike da čujemo 18. novembra u SKCNS Fabrici: Umesto da se priklanjaju diktatu silom tupe javnosti, kojoj nedostaju kriterijumi i za ustajanje iz kreveta, ovi ljudi su otkrili u čemu su dobri, a onda su to radili – i rade – najbolje što umeju. (Aleksandar Žikić, nedeljnik Vreme)

Bend Nemeček nudi hipnotičko noise rock čitanje narodne muzike i predstavljaju pravu majstoriju intenziteta i atmosfere. Pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći. Bend trenutno radi na triologiji naziva „Prokletije“ koja se bavi baštinom ovih prostora provučenom kroz filter noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne muzike. 

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo