-

June of 44 stižu u zagrebačku Močvaru

Ravno 23 godine nakon prvog dogovorenog nastupa, koji nije održan jer se na putu isprečila hrvatska granica, June of 44 konačno stižu u Močvaru 19. maja. Plakat koji je tada najavljivao koncert ih je opisao kao „najveću američku post-rock/noise rock atrakciju“.

Bend je osnovan krajem 1994. godine u Njujorku, a nakon dva meseca postojanja izbacili su album „Engine Takes to the Water“. Usledili su „Tropics and Meridians“, „Four Great Points“ i „Anahata“, nakon čega 1999. godine bend prestaje sa radom.

2018. godine okupili su se nakon pauze od 19 godina, a u Zagreb dolaze povodom dvadesete godišnjice smrti Ivana Baričevića Bare, pokretača izdavačke kuće Earwing Records, festivala Žedno uho i Earwing No Jazz, kao i brojnih koncerata u zagrebačkim klubovima.

Kao podrška će nastupiti ponovno okupljeni zagrebački math/sport rock majstori Peach Pit, koji se vraćaju nakon skoro deset godina pauze, a zanimljiva činjenica je da su Peach Pit trebali biti podrška June of 44 još na koncertu 1999. godine.

Početak koncerta najavljen je za 20.00, a cena ulaznice u pretprodaji iznosi 90 kuna. Upad na dan dogadjaja na blagajni kluba koštaće 110 kuna. Karte se mogu nabaviti i online putem ovog linka.

Najnovije vesti

Izdvajamo