-

Još jedan koncertni vikend u niškom AKC Fuzz-u

Thrash Union
Thrash Union

Finski metalci Soulwound uz domaće snage Thrash Union i Flag Crew obeležiće petak u niškom klubu AKC Fuzz, dok je subotnje veče rezervisano za ska/punk i celtic punk zvuk uz Čvrge i Fighting Sparrow.

Soulwound je metal bend iz mesta Kouvola (jugositočna Finska). „Ako biste bacili, recimo, Sepultura, Testament i Fear Factory u blender, dobijena pasta bi bila donekle bliska bazi na kojoj bend gradi sopstveni zvuk. Nazovite to savremenim trešom ili samo jebenim metalom, nije važno.“, opisuje Soulwound svoj zvuk. Prvi demo objavili su 2006, a prvi album „Seeing Red“ 2013. preko Kanki Rekords. Drugi album „No Peace“ objavljen je širom sveta preko Inverse Records u oktobru 2016. godine, a treći „The Suffering“, trebalo je da bude objavljen u maju 2020. godine, ali je pandemija koronavirusa sve stavila na čekanje. Na kraju, album je trebalo da bude objavljen 11. septembra 2000.

Hardcore/crossover sastav Trash Union dolazi iz Zrenjanina i jedan je od nekoliko predstavnika balkanske hardcore scene iz prve polovine 2000. koji je preživeo do danas. Objavili su nekoliko EPja i dva nezvanična LPja, a trenutno pripremaju prvo zvanično izdanje koje će biti sačinjeno od pesama koje izvode na svojim živim nastupima.

U subotu, 8. oktobra nastupaju Čvrge i lokalna podrška Fighting Sparrow.

Požarevačko-kragujevački ska/punk bend Čvrge oformljen je 2011. godine pod prvobitnim naziom Serbska. Osnivači benda (Danijel Panić i Miodrag Milovanović) želeli su da svoju svirku baziraju na čvršćem zvuku gitara, melodičnim deonicama truba i veselom ska ritmu, uz šaljive tekstove koji obrađuju današnju problematiku koja pritiska kako pojedinca, tako i celo društvo.Momci iz benda tokom 2012. godine intenzivno rade na isključivo autorskim pesmama i kao plod svog rada u leto 2013. godine snimaju svoj studijski prvenac pod nazivom „Ska Vulgarismo“, kada se naziv benda zvanično menja u Čvrge. Na jesen 2019. ulazi u kragujevački studio „Coolijana“ i snima maxi-single pod nazivom „Bazuka zvuka“.

Fighting Sparrow je supergrupa sastavljena od članova bendova Kontras, Irish Clovers i Marica, a svira celtic punk. Nastala je 2018. godine, uz pregršt nastupa iza sebe, priprema svoj prvi album, a na repertoaru ima autorske pesme koje prati par obrada iz ove oblasti. Uz tekstove koji opisuju svakodnevnicu jednog muškarca i zvuke panka začinjene frulom i drugim tradicionalnim instrumetima pruža jedinstvenu atmosferu koja će vas poslati do Dablina i Edinburga i vratiti nazad.

Program obe večeri počinje od 21 čas, a ulaz je 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo