-

Joker Out oktobra u Novom Sadu

Joker Out Ursa Premik
foto: Ursa Premik

Slovenačka shagadelic rock’n’roll atrakcija, bend Joker Out, jedan od trenutno najtraženijih mladih bendova u regionu, pa i Evropi, najavljuje svoj prvi samostalni koncert u Novom Sadu, koji će biti održan 28. oktobra u Fabrici.

Nakon što su postali najprodavaniji live muzičari u Sloveniji i dva puta bend godine, autori evrovizijskog hita „Carpe Diem“ su se u srpskim medijima počeli pojavljivati prošle jeseni, kada su izdali svoj premijerni singl na srpskom „Demoni“. U maju su bili gosti na velikom rasprodatom koncertu Buč Kesidi na stadionu Šalata u Zagrebu, a koncerti koji će biti održani u novembru u zagrebačkoj Tvornici su već rasprodati. Zakazane su Irska, Britanska i Nordijska turneja, a već su rasprodali 12.000 karata za svoj najveći koncert 6. oktobra u ljubljanskoj Areni. Hiljade posetilaca je uživalo na njihovom nastupu na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu na beogradskom Ušću, a u avgustu će otvoriti i nastup grupe Franz Ferdinand u Varaždinu.

U prethodnim godinama temeljno su razvili muzički pravac koji se naziva šagadelički rok (shagadelic rock’n’roll), a ovaj energičan, ali zavodljiv i moderan zvuk osvojio je region. Singlovima sa svog debitantskog studijskog albuma „Umazane Misli“ preuzeli su radijske i streaming top liste, kao i velike koncertne scene širom regiona. Njihovi veoma posećeni koncerti odišu eksplozivnim gruvom i šarmantnim melodijama koje fanovi strastveno pevaju. Neverovatna energija, unikatan vizuelni identitet i moćna muzika doneli su im dve uzastopne nagrade za izvođača godine, 2021. i 2022. godine, kao i nagradu za pesmu godine 2021. godine.

Prodaja ulaznica za prvi samostalni koncert benda Joker Out u Novom Sadu, 28. oktobra u Fabrici, počela je 22. juna, a ulaznice po ceni od 1.900 dinara mogu se kupiti online na gigstix.rs i GIGS TIX prodajnim mestima.

Najnovije vesti

Izdvajamo