-

NaslovnaVestiNajave koncerataJojo Mayer i Nerve u aprilu u Beogradu

Jojo Mayer i Nerve u aprilu u Beogradu

U sredu, 25. april 2018, od 21:00 h u Domu omladine Beograda, dolazi nam Jojo Mayer sa bendom Nerve.

Nakon što su prošlog juna oduševili publiku na Terminal Music & Arts Festivalu, Jojo Mayer/NERVE premijerno će nastupiti u Beogradu. U sklopu promocije ovogodišnjeg izdanja festivala, Terminal Music & Arts Festival i Dom Omladine Beograda imaju zadovoljstvo da beogradskoj publici predstave Jojo Mayer/NERVE. Kao jedan od najinovativnijih bubnjara današnjice, uz svoj live bend, Beogradu će prirediti vanvremensko muzičko iskustvo.

Nerve je live bend iz Njujorka, osnovan 1997, koji vešto izmiče žanrovskim odrednicama. Iako njihovu muziku opisuju kao mešavinu old school-a, jungle-a, dubstep-a i glitch beat-ova, ali i minimal i tech house-a, sve ove reči nisu dovoljne da opišu kompleksnost njihovog muzičkog izraza. Balansirajući vešto između tehničke savršenosti i spontanosti, Jojo Mayer/NERVE kroz svoje nastupe, zasnovane na improvizaciji, stvaraju muziku jedinstvene forme i dinamike.

Osim Jojo Mayer-a na bubnjevima, NERVE čine John Davis na bas gitari, Jacob Bergson na klavijaturama, dok je za zvuk i audio efekte zadužen Aaron Nevezie. Pored dugogodišnje saradnje sa Roli Mosimann-om, Jason Lindner-om i Takuya Nakamura-om, na spisku umetnika sa kojima su NERVE sarađivali nalaze se i Bugge Wesseltoft, DJ Shadow, Shawn Pelton, Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo, i mnogi drugi.

“Čovek nije mašina i nije stvoren da svira kao mašina. Ali mi imamo nešto sto nas može učiniti boljim od mašina, i ja postajem sve zainteresovaniji za kreativnu razliku između 1 i 0 binarnog sistema. To je ono što želim da istražim. To je magija. Nije opipljivo, ali je ljudi osete.” – Jojo Mayer

Karte za koncert Jojo Mayer /NERVE mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a.

Prvih sto karata prodaju se po promo ceni od 1.300 RSD. Redovna cena ulaznice iznosi 1.600 RSD i važi do 08. aprila, nakon čega će ulaznice koštati 1.800 RSD.

Početak koncerta zakazan je za 21.00 h, u Sali Amerikana Doma omladine Beograda. Vrata će biti otvorena od 19:30 h.