fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Johnny Marr u novembru u Zagrebu

Johnny Marr u novembru u Zagrebu

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

U subotu, 24. studenog u zagrebački restoran Lauba dolazi jedan od najvećih britanskih glazbenika Johnny Marr, i to u sklopu Yammatova 4. Izvođač će na koncertu predstaviti novi studijski album naziva Call The Comet, ali i izvesti nekoliko najpoznatijih pjesama grupe The Smiths, čiji je bivši član.

Johnny Marr jedan je od najpopularnijih glazbenika u Velikoj Britaniji u razdoblju od osamdesetih godina do danas. Osim kao gitarist sastava The Smiths te ostalih suradnji na brojnim albumima, djelovao je kao član u grupama The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs, a svirao je i s Talking Headsima i Hansom Zimmerom. Uspješno je surađivao i s autorima kao što su Beck, Tom Jones, Pearl Jam, Jane Birkin, Lisa Germano i drugi.

Kada je riječ o njegovoj samostalnoj karijeri, prvi je solo album objavio 2013. godine pod nazivom The Messenger, a drugi već iduće godine naziva PlaylandOve je godine objavio treće i već spomenuto izdanje koje, u sklopu istoimene turneje, promovira po cijelom svijetu.

Call The Comet moj je vlastiti magični realizam”, izjavio je Marr o novom albumu. „Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pjesmama traže novi idealizam, iako ima i posve osobnih pjesama. Namjera je bila pružiti ljudima nešto s čim se mogu povezati”, priznao je.

Ulaznice za koncert u Zagrebu bit će moguće osvojiti u programu Yammat FM radija i na društvenim mrežama Cockte, a ograničen će broj karata biti dostupan u prodaji preko sustava Entrio.hr od 21. rujna.