fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Jo Mersa Marley na Nišvilu

Jo Mersa Marley na Nišvilu

 

U petak, 9. avgusta, prvi put u Srbiji, nastupiće na Nišvilu rege zvezda u usponu i naslednik muzičkog nasleđa porodice Marley, Jo Mersa Marley. Kao najstariji sin Stephena Marleya i unuk proslavljenog Boba Marleya, Joseph Jo Mersa Marley predstavlja moderan crossover reggae, sa jakim uplivima dancehall, hip hop, pa i pop elemenata.

Ozbiljniju afirmaciju Džo Mersa postiže u februaru 2013, objavljivanjem singla Comfortable, koji senašao na kompilaciji Set Up Shop Volume 1, pod okriljem porodične izdavačke kuće Ghetto Youths International, koja se pozicionirala vrlo visoko na “The Best Billboard Reggae Album” listi te godine. 2014 gostuje na albumu Strictly Roots poznatog jamajčanskog rege sastava Morgan Heritage, koji naredne godine dobija prestižnu Gremmy nagradu za najbolji rege album.

Moj otac kaže da je moj deda Bob mađioničar, zato što je on bio jedini čovek koji je mogao da donese mir u svoju zemlju za vreme jamajčanske pogibeljne političke krize sedamdesetih godina. On je napravio ogroman korak za muziku sa Jamajke i vreme je da i ja doprinesem svojom muzikom da se priča nastavi, da rege scena raste., izjavio je Jo Mersa.

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe