-

NaslovnaVestiNajave koncerataJinjer prebačen u Tvornicu kulture

Jinjer prebačen u Tvornicu kulture

U petak, 20. prosinca u Zagreb dolazi metal senzacija Jinjer, koja će svojom čeličnom energijom zaposjesti Tvornicu kulture. Nakon što su ulaznice za koncert prvotno smješten u KSET rasprodane u rekordnom vremenu, jedina logična opcija bila je prebacivanje ove koncertne poslastice na drugu, veću lokaciju, pri čemu je najbolju alternativu predstavljala upravo Tvornica kulture.

Gotovo je svaki YouTube vocal coach reagirao na raspon i snagu vokala Tatiane Shmailyuk, predvodnice ove moderne ukrajinske metal četvorke karakterističnog zvuka koju, uz nju, čine Roman Ibramkhalilov (gitara), Eugene Abdiukhanov (bass gitara) i Vladislav Ulasevich (bubnjevi). Dva puta su proglašeni najboljim ukrajinskim metal bendom. Ubrzo su prepoznati od strane jedne od najvećih metal izdavačkih kuća – Napalm Records, koja potom potpisuje njihov treći LP pod nazivom “King of Everything”, a zatim i najnoviji uradak, EP naziva “Micro”. U manje od 10 godina postojanja izdali su ukupno 3 albuma i 3 EP-a, a na turnejama su pratili bendove poput Arch Enemya, Cradle of Filtha, DevilDrivera i Soilworka.

Podršku Jinjeru pružit će zanimljiva ekstremna melodična petorka The Agonist koju čine Vicky Psarakis (vokal), Danny Marino (gitara), Chris Kells (bass gitara i back vokal), Simon McKay (bubnjevi) te Pascal “Paco” Jobin (ritam gitara). Ovaj kanadski bend, koji je nastao kao produkt metal deathcore pokreta sredine 2000-ih, iza sebe ima pet albuma, a šesti pod nazivom “Orphans” promovirat će na turneji koja će zahvatiti i Zagreb.

Karte po cijeni od 80 kn mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na ulazu cijena karte iznositi 100 kuna.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo