-

Jevadh, Frakhtal i Sides 19. avgusta u Festu

 

Foto: Sides Bandcamp

U organizaciji VidZeen-a, arhivatora domaće andergraund scene, takođe poznatog kao Underground Svirke Srbija, u klubu Fest će 19. avgusta nastupiti tri benda – novosadski progressive/post-rock sastav Frakhtal, alt/progressive metal bend Jevadh, takođe iz Novog Sada, kao i metalcore/djent beograđane, Sides.

Frakhtal su naišli na zavidnu reakciju publike svojim debi-albumom „Plima“, koji je u aprilu objavljen na jednoj od najvećih onlajn post-rock zajednica, kao i njihovom Bandcampu. Kombinujući sentiment post-rocka trećeg talasa sa nešto tvrđim progresivnim zvukom, momci će u Festu imati priliku da svoju potentnu formulu demonstriraju beogradskoj publici po prvi put.

Ukorenjeni u alternativnom zvuku devedesetih, sa primesama nu- i progressive metala, zaokruženim izuzetno prijatnim vokalom zavladavšim celim spektrom emocija, od najranjivijih do nezaustavljivo agresivnih, Jevadh postoje kao četvorka od 2018. godine. Iza sebe imaju jedan istoimeni EP, koji žanrovski opisuju jednostavno kao „Metal!“

Kao bend sa najdužim stažem od sva tri, Sides su to vreme iskoristili kako treba, naoštrivši svoj zvuk, srodan metalcore talasu koji su svojevremeno predvodile ekipe poput Emmure i The Acacia Strain. U suštini, publika može da očekuje mnogo chugginga, teške brejkdaunove, ali i solidne melodijske pasaže, u kontrastu sa ekstremnim vokalom.

Događaj počinje u 21:00, a ulaz će stajati posetioce 500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo