-

Naslovna Vesti Najave koncerata Jazz kvartet Dušana Petrovića u Novom Sadu

Jazz kvartet Dušana Petrovića u Novom Sadu

Dušan PetrovićU Domu B-612 u Novom Sadu imaćete priliku da čujete jazz kvartet Dušana Petrovića. Koncert će se održati 28. februara početkom u 21h.

Dušan Petrović je diplomirao jazz gitaru na Bečkom Konzervatorijumu u klasi prof. Klausa Špehtla 2016. godine. Pri završetku studija, Dušan Petrović se vraća u Srbiju i oformljuje jazz trio sa bubnjarom Nikolom Radojičićem i kontrabasistom Ivanom Stankovićem. Dušan Petrović trio je nedavno objavio autorski album koji potpisuje Vlada Novičić.

Na balkanskoj, ali i široj jazz sceni, Dušan Petrović je jedan od vodećih ličnosti. Inovativni stil ovog tria može se okarakterisati kao mešavina be bop jezika starih majstora, kao što su Grant Green i Barney Kessel, modernog jazz pristupa i rock uticaja iz mladosti, u koje se ubrajaju Jimi Hendrix, Nirvana i Blur.

Ovom prilikom Dušan Petrović triu na sceni će se pridružiti mladi klarinetista i saksofonista Đorđe Kujundžić, koji je nedavno diplomirao jazz studije u Švajcarskoj. Đorđe je član benda Ljubičice i aktivan izvođač u raznim orkestrima, među kojima je Pozorište na Terazijama.