-

Jazz ciklus JO HRT i Rundek održati će koncerte dva dana zaredom

Darko Rundek & Ekipa Dom omladine Beograda Beograd

U Jazz ciklus Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije stiže nam jedan od najvažnijih glazbenika ovih naših prostora, a i šire, Darko Rundek. Zajednički koncerti JO HRT-a i Rundeka održati će se 2. i 3. travnja, u 20 h, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona.

Činjenica da je isti rasprodan u najkraćem mogućem roku i da je interes publike velik, otvoren je dodatni termin – utorak 2. travnja.

Još od 1980-ih u sastavu Haustor, a zatim solistički i s projektima kao što su Rundek Cargo Orkestar, Rundek Cargo Trio te u posljednje vrijeme Rundek i Ekipa, Darko Rundek obilježava ne samo hrvatsku, nego i cijelu glazbenu scenu nekadašnje Jugoslavije. Nerijetko ga se naziva i jednim od najvažnijih regionalnih glazbenika.

Zahvaljujući korijenima u punkersko-novovalnom okružju, najčešće ga se svrstava među rock glazbenike, no Darko Rundek njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom. Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, a kako će iskoristiti cijelu big band formaciju koja mu je sada na raspolaganju – preostaje nam dopustiti mu da nas još koji put iznenadi!

Karte su dostupne na ulaznice.hr po cijeni od 50kn.

Najnovije vesti

Izdvajamo