fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz i Zemlja gruva na Cinema City-ju

Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz i Zemlja gruva na Cinema City-ju

Stray Dogg
Stray Dogg

Osmi po redu internacionalni filmski festival Cinema City festival održaće se u Novom Sadu od 29. juna do 5. jula, u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, a njegov ovogodišnji slogan biće “Na pravom mestu u pravo vreme”. 

Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj, filmskoj i muzičkoj sceni. Publika će imati priliku da pogleda 70 filmova i poseti 7 fantastičnih koncerata u 7 festivalskih dana. U skladu sa izoštrenim programskim fokusom i u muzičkom delu programa akcenat je na mladim muzičkim stvaraocima, i profesionalcima koji će se iz večeri u veče smenjivati na koncertnoj bini Planet Rock Music Stagea smeštenoj u Kineskoj četvrti. Najavljeni su nastupi bendova: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja gruva, Dj-eva Flip & Rasheed i Vis Limunada.

Threesome
Threesome

Jarboli će nastupiti 29. juna nakon zvaničnog dela otvaranja festivala. Posetioce očekuje “veoma uzbudljivo, neurotično, i neposredno rokenrol iskustvo”, kako opisuje svirku Jarbola jedan od članova benda Boris Mladenović. Atmosferu kalifornijskih plaža u Novi Sad i Kinesku četvrt, 30. juna donosi nova srpska kombinacija Threesome, zvukom eksplozivnog surf panka. Već sledećeg dana, moćiće se čuti melanholična amerikana, koja dominira domaćom muzičkom scenom i okuplja sve veći broj muzičkih stvaralaca i zaljubljenika u ovaj zvuk. Jedan od predvodnika ove scene je indie-folk bend Stray Dogg. U četvrtak 2. jula na bini će mladi domaći cross-over bend Iskaz deliti sa prisutnima svoje mišljenje i stavove vodeći nas kroz snažnu mešavinu Hip Hop, Rock, funk, dubstep ragga muzičkih žanrova. Petak, 3. jul i uvod u festivalski vikend je rezervisan za elektronski zvuk Baseline ekipe posvećene novim tendencijama u alternativnoj elektronskoj muzici i kulturi. U okviru projekta Future Sound Of Danube, nastupiće Dj-evi Flip & Rasheed. Vikend će obeležiti muzika za ples, i nova kreativna četvrt biće sigurno mesto za uspešan izlazak. Subota, 4. jul biće pravo vreme za “strogo đuskanje do poslednje kapi” uz bend Zemlja gruva, a nakon uzbuđenja koje će pratiti zatvaranje festivala i dodelu nagrada, Vokalno instrumentalni sastav Vis limunada će svojim nastupom oživeti atmosferu evropskih festivala i rivijera, kasnih pedesetih i šezdesetih godina XX veka, ovekovečenu filmovima poput “La Dolce Vita”, “Bonjour Tistesse” i “Ljubav i moda”. Cinema City su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ i Francuski institut u Srbiji.