fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata James Leg u Nišu: ulaznice u prodaji

James Leg u Nišu: ulaznice u prodaji

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

James Leg

U okviru mini turneje po Srbiji, američki muzičar Džejms Leg sviraće 29. oktobra u niškom klubu Feedback.

Leg je muzičar koji je u garažni rok uneo inovacije. Naime, kada je gitarista napustio njegov matični bend Black Diamond Heavies, on je odlučio da bend nastavi kao dvojac u kom nastupaju bubnjar i on kao vokal i na električnom klaviru. Tako koncept standardnog garažnog dua gitara i vokal + bubanj biva zamenjen novim, a Leg stvara potpuno autentičan zvuk. Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. O tome svedoči i to što se još prepričava njegov beogradski nastup iz 2013. godine.

Pored Black Diamond Heaveis, poznat je i po saradnjama sa The Immortal Lee County Killers, Cut In The Hill Gang, kao i sa bendom Left Lane Cruiser, koji ćemo imati priliku da slušamo u Beogradu desetak dana nakon njegovog koncerta. 

Leg će na ovoj turneji promovisati svoj novi, drugi po redu, album Below The Belt, objavljen 4. septembra za Alive records.

Karte za koncert u pretprodaji možete kupiti u Vintage Shopu po ceni od 400 dinara.