-

NaslovnaVestiNajave koncerataJames Leg početkom februara u Nišu

James Leg početkom februara u Nišu

John Wesley Myers aka James Leg jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika nastupiće u niškom klubu Feedback 5. februara. Kao predgrupa nastupiće lokalni sastav Süpersolid.

Leg je muzičar koji je u garažni rok uneo inovacije. Naime, kada je gitarista napustio njegov matični bend Black Diamond Heavies, on je odlučio da bend nastavi kao dvojac u kom nastupaju bubnjar i on kao vokal i na električnom klaviru. Tako koncept standardnog garažnog dua gitara i vokal + bubanj biva zamenjen novim, a Leg stvara potpuno autentičan zvuk. Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. Mačo pijanista đavoljeg glasa vraća se u Niš, a kako je najavljeno osim redovnog repertoara na set listi naći će se i par novih pesama, jer se album snima početkom marta, praktično malo pošto završi ovu turneju.

Süpersolid je dvočlani bend koji  je nastao 2017. godine, a čine ga Filip Pesić na bubnju i Dušan Nikolić na gitari i vokalu. U muzici se prepoznaju uticaji garage rock-a, funk-a, progressiv-a, bossa nove, a neretko i tvrđeg zvuka.

Ulaznice se mogu naći do 29. januara po pretprodajnoj ceni od 300 dinara u Vintage Shopu (Davidova 9), i Galileo Toursu (Nikole Pašića 35). Od 29. januara cena ulaznica biće 400 dinara, a na dan koncerta karte se mgu kupiti na ulazu kluba po ceni od 500 dinara.