-

Naslovna Vesti Najave koncerata James Leg početkom februara u Nišu

James Leg početkom februara u Nišu

John Wesley Myers aka James Leg jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika nastupiće u niškom klubu Feedback 5. februara. Kao predgrupa nastupiće lokalni sastav Süpersolid.

Leg je muzičar koji je u garažni rok uneo inovacije. Naime, kada je gitarista napustio njegov matični bend Black Diamond Heavies, on je odlučio da bend nastavi kao dvojac u kom nastupaju bubnjar i on kao vokal i na električnom klaviru. Tako koncept standardnog garažnog dua gitara i vokal + bubanj biva zamenjen novim, a Leg stvara potpuno autentičan zvuk. Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. Mačo pijanista đavoljeg glasa vraća se u Niš, a kako je najavljeno osim redovnog repertoara na set listi naći će se i par novih pesama, jer se album snima početkom marta, praktično malo pošto završi ovu turneju.

Süpersolid je dvočlani bend koji  je nastao 2017. godine, a čine ga Filip Pesić na bubnju i Dušan Nikolić na gitari i vokalu. U muzici se prepoznaju uticaji garage rock-a, funk-a, progressiv-a, bossa nove, a neretko i tvrđeg zvuka.

Ulaznice se mogu naći do 29. januara po pretprodajnoj ceni od 300 dinara u Vintage Shopu (Davidova 9), i Galileo Toursu (Nikole Pašića 35). Od 29. januara cena ulaznica biće 400 dinara, a na dan koncerta karte se mgu kupiti na ulazu kluba po ceni od 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe