fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata James Leg na mini-turneji po Srbiji

James Leg na mini-turneji po Srbiji

James LegAmerički muzičar Džejms Leg će krajem oktobra imati mini-turneju po Srbiji.

Turneja će započeti 27. oktobra u Novom Sadu u klubu The Quarter. Ulaz će biti besplatan. Slede nastupi u Zaječaru, Nišu i Kladovu. Kraj turneje će biti beogradski koncert, 31. oktobra u klubu Gun.

Leg je muzičar koji je u garažni rok uneo inovacije. Naime, kada je gitarista napustio njegov matični bend Black Diamond Heavies, on je odlučio da bend nastavi kao dvojac u kom nastupaju bubnjar i on kao vokal i na električnom klaviru. Tako koncept standardnog garažnog dua gitara i vokal + bubanj biva zamenjen novim, a Leg stvara potpuno autentičan zvuk. Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. O tome svedoči i to što se još prepričava njegov beogradski nastup iz 2013. godine.

Pored Black Diamond Heaveis, poznat je i po saradnjama sa The Immortal Lee County Killers, Cut In The Hill Gang, kao i sa bendom Left Lane Cruiser, koji ćemo imati priliku da slušamo u Beogradu desetak dana nakon njegovog koncerta. 

Leg će na ovoj turneji promovisati svoj novi, drugi po redu, album Below The Belt, objavljen 4. septembra za Alive records.

Karte za beogradski koncert u pretprodaji u Pinball Wizard Records prodavnici ploča i na šanku Šikarice: do kraja septembra 700 din, od 1. oktobra 1000 i na dan koncerta 1300.

  • 26/10/15 – Novi Sad – The Quarter
  • 27/10/15 – Niš – Feedback
  • 28/10/15 – Zaječar – Omladinski Centar
  • 29/10/15 – Kladovo – Fusion Club
  • 30/10/15 – Kragujevac – SKC
  • 31/10/15 – Beograd – Gun club