-

NaslovnaVestiNajave koncerataIzložba fotografija pre koncerta benda Wovenhand u Beogradu

Izložba fotografija pre koncerta benda Wovenhand u Beogradu

Kultni američki bend Wovenhand održaće koncert 17. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda (dan kasnije u Novom Sadu – Firchie Think Tank Studio), a pre njihovog još jednog i veoma iščekivanog beogradskog nastupa, biće od 20 časova u holu ispred pomenute sale otvorena atraktivna izložba fotografija autora Nemanje Đorđevića pod nazivom “Iskrenost”.

Nova izložba Nemanje Đorđevića inspirisana likom i delom Davida Eugena Edwardsa zvanični je (prateći) deo predstojećeg koncerta i odobrena je od strane benda. Posetioci koncerta imaće priliku da pogledaju dvadesetak radova koje je Nemanja načinio na poslednjoj balkanskoj turneji Wovenhenda, ali i fotografije iz prvobitne faze benda nastale pre 8 godina. Izložba će biti otvorena do 21. maja pa je mogu posetiti svi oni koji budu želeli i u danima nakon koncerta. Nemanja je urednik muzičkog sajta Balkanrock.com, a rok fotografijom se aktivno bavi preko deset godina. Iza sebe ima više samostalnih i grupnih izložbi.

David Eugen Edwards, jedan od najznačajnijih autora američke alternativne scene dolazi u Srbiju sa svojim bendom Wovenhand nakon 6 godina pauze u organizaciji koncerte agencije Rock svirke. Zahvaljujući koncertima koji su pre intezivno spiritualno putovanje nego običan muzički događaj, u našoj zemlji ima gotovo božanski status. Kao predgrupa na oba koncerta nastupiće bend Wacky Blues Professors iz Ljubljane, koji su ostavili fantastičan utisak na nedavno održanom Eurosonic showcase festivalu u Holandiji, gde je između ostalih svoje učešće uzeo pre tri godine i Repetitor, odakle je krenuo u svoj meteorski uspon u Evropi.

Ulaznice se za beogradski koncert mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1600 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kafića Zaokret, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), a na sam dan koncerta za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara.. Za koncert u Novom Sadu se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa po ceni od 1300 dinara, a na sam dan koštaće 1600 dinara.