-

Izložba fotografija ali i koncerti na manifestaciji Ritam Evrope! u Novom Sadu

Paraf fotografije galerija Kontakt konferencija Beograd Dom omladineRitam Evrope! je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Ovu manifestaciju SKC Novi Sad organizuje od 2007. godine, a ovo je njeno 15. izdanje.

Ove godine, Ritam Evrope! obuhvata tri događaja:

 
  • izložbu fotografija Zorana Trbovića „Drugi ritam“, koja će biti otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici. Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.
  • celodnevni progam u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, odnosno novosadskim EU Info Kutkom, 8. maja u SKCNS Fabrici, kada će biti organizovani programi posvećeni stvaralaštvu mladih i mogućnostima za civilno društvo:
  • 16.30 – 18.00 Promocija EU Resurs centra za civilno društvo (Novosadska novinarska škola i BOŠ);
  • 18.30 – 19.30  Koncert orkestra “Dobri ljudi” (deo muzičke radionice ŠOSO “Milan Petrović”) sa gostima iz škole “DEA 2001”, Saranda, Albanija. Susret škola je u okviru programa RYCO;
  • 20h – 21.15  Monodrama “Mulej”, glumice Anice Petrović (prema romanu norveškog pisca Erlenda Lua)
  • muzički program na bini u Limanskom parku, 9. maja, gde će nastupiti ljubljanski rok bend Bogunov, kultni pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda Kodža i Nebojša iz Beograda, i novosadska kantautorka Dojo. Koncert je besplatan i počinje u 19 časova.

Najnovije vesti

Izdvajamo