-

###, Izleti, Živa i Džezbollah u KC Gradu

U beogradskom klubu KC Gradu u subotu 4. juna nastupiće ###, Izleti, Živa i Džezbollah.

### je instrumentalni noise/rock bend iz Siska. Notorni su po svom pristupu u kojem misle da je sve što rade jednostavno, čak iako to znači rastaviti i preseliti nečiji studio u staru fabriku ili u Beograd. Ili napraviti 300 (naopakih) krstova i pustiti ih niz reku. Ili nagurati zid pojačala u WC Medike. Koncerte im karakteriše jednostavna, sirova i glasna buka te apstraktne analogne projekcije i flickr svetla.

Izleti su Igor Maršićević i Andreja Milosavljević, post pank duo iz Beograda. Stil bi opisali kao spoj klasičnog post panka i ranog indija, sa primesama zvuka ruskih bendova poput Utro-a.

Lucija Ivšić aka ŽIVA [ʒîʋa] je hrvatska multimedijska umetnica s trenutnom adresom u Melbourneu, a koja je široj publici poznata i kao osnivačica i frontwomanica benda Punčke.
Preseljenje u Melbourne sredinom 2019. godine, kojeg je svega nekoliko meseci nakon snašla pojava pandemije i najduži i najstroži lockdown na svetu, potaknuo je rođenje ŽIVE koja je izbacila prvi singl Power krajem 2021.godine. Inspirisana svojim slavonskim nasleđem, Lucijin novi solo muzički projekat spaja moderni zvuk i elektronsku muziku sa zvukovima njenog rodnog kraja, Vinkovaca i kulture unutar koje je odrasla. Naoružana samo jednostavnim audio sučeljem, mikrofonom i laptopom, Lucija izlazi iz svoje komfor zone i nastavlja gurati granice kombinujući elemente trip-hopa, alternativnog R&B-a, witch-housa i elektronske muzike.

Džezbollah je dizaster džez kvintet iz Beograda.

Ulaznice će se prodavati na vratima kluba po ceni od 500rsd.

Najnovije vesti

Izdvajamo