-

Izabrani takmičarski bendovi ovogodišnjeg Balkanrock festivala 2023

Mladi niški bendovi Autonomna kontrola, Nemir, Obluda i Righel finalisti su ovogodišnjeg Balkanrock festivala koji se u četvrtak, 28. septembra održava u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu.

Od deset prijavljenih bendova, stručna komisija izabrala je četiri takmičarska benda:

„Ove godine imali smo zaista dilemu kako odabrati učesnike jer su skoro svi prijavljeni bendovi bili na istom nivou. Zato smo, uz saglasnost organizatora festivala, odlučili da ove godine, odaberemo četvoro finalista. Hteli smo da pružimo šansu mladim muzičarima, da ovo bude pravo jedno takmičenje, da publika ima težak zadatak kome dati glas, ali da istovremeno sve to bude jedno sjajno druženje i veče.“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Ovogodišnji Balkanrock festival ujedno će biti i neoficijelno okupljanje članova „fan kluba Rammstein Army“ koji spremaju brojna iznenađenja za posetioce.

Festival će imati humanitarni karakter a prikupljena sredstva ići će Milanu Ivanoviću Latinoviću iz Niša, kome je od druge godine života dijagnostifikovan autizam.

Pored takmičarskih bendova na velikoj bini u Banovini nastupiće i prošlogodišnji pobednici Šut, kao i gosti iz Majdanpeka, bend About to Attack.

Najnovije vesti

Izdvajamo