-

Italijanski trubadur Don Antonio na turneji po Srbiji

Don Antonio Dorćol Platz BeogradDon Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav nastupiće u Black George u Beogradu u četvrtak 16. marta 2023. godine u sa početkom u 21 čas, gde će promovisati aktuelni studijski album Colorama.

Pre toga će nastupiti:

–       u ponedeljak, 13. marta u SKC Kragujevac,

–       u utorak, 14. marta u GKC Užice i

–       u sredu, 15. marta u Gimnaziji Jagodina

Don Antonio ima veliko iskustvo kao muzičar, gitarista i svetski putnik. Na turneji Balkan Boogie 2023 predstaviće aktuelni album Colorama, koji nas sve vraća instrumentalnoj muzici, svemirskom zvuku, među italijansku filmsku muziku, američke i afričke pustinje, granica i otkačenog folklora regije Emilija-Romanja.

Colorama je italijanska verzija world music žanra, lišena osećaja „srećnog turista“. Više se oslanja na istraživački duh koji na svojim putovanjima skuplja „komadiće“, delove koji onda postaju deo nečijeg ličnog identiteta.

Pre nego što je svet stao 2020. godine, Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sopstvenom bioskopskom muzikom, prvo sa Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao prateći izvođač Alejandra Escoveda (njihova saradnja na albumu The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS, na televiziji BBC, emisiji NPR Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green of Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio i u italijanskoj seriji L’Alligatore.

Jedan od najličnijih i najcenjenijih producenata i gitarista nove italijanske scene poznat je po mešanju severa i juga, bluz i džez atmosfere, Afrike i Mediterana, vintage muzike i narodne muzike.

Najnovije vesti

Izdvajamo