fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Italijanski Sonic Jesus stiže u Beograd

Italijanski Sonic Jesus stiže u Beograd

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

sonic-jesus“Shindig Magazine“ ih je nazvao jednom od najvećih tajni psihodelije. “Drowned In Sound“ ih poredi sa bendom Brian Jonestown Massacre uz žestinu zvuka A Place To Bury Strangers. Prošle godine zapali su za oko kraljevima neopsihodelije, The Black Angels, koji su rado sa njima snimili 10-inčni split singl, pokupivši sjajne recenzije. Sonic Jesus u Beograd stižu 29. aprila u Kulturnom centru Grad.

Nedugo pošto su se oformili 2012, bend iz italijanskog gradića Doganela Di Ninfa izdao je svoj prvi ST EP koji je odmah rasprodat, a usledio je njihov neverovatan londonski debi u klubu The Shacklewell Arms. Od tada su se dva puta našli na kompilaciji “Reverb Conspiracy“ (Fuzz Club i Austin Psych Fest) i intenzivno svirali po Evropi.

Pošto su pustili fanove da dve godine čekaju nastavak, spremaju se da 16. aprila objave debi album “Neither Virtue Nor Anger“, dupli LP za Fuzz Club Records. “Neither Virtue Nor Anger“ je sniman u njihovom studiju 2013. i 2014. i nije samo šareni miks psihodelije 60-ih, folka, krautroka, šugejza i post panka kakav se očekuje nakon prve numere, “Locomotive“. Što duže odmiče, sve se više pretvara u galopirajuće sonične bahanalije začinjene hipnotičkim ukusom i izvitoperenom atmesferom a la Faust. Poput nekih opskurnih ceremonija iz mističnih grčko-rimskih rituala, pesme “My Lunacy“ i “Cancer“ predstavljaju savršen saundtrak za futuristički i distopijski Felinijev Satirikon.

Karte u pretprodaji: šank KC Grada i Pinball Wizard Records. Pretprodajna cena ulaznice je 700 dinara, na dan koncerta 1000 din.