-

Italijanski bend Sonic Jesus dolazi u AKC Fuzz

sonic jesus, foto Emanuele Manco
Sonic Jesus, foto: Emanuele Manco

Niški AKC Fuzz ugostiće večeras italijanski psychedelic rock/alternative rock bend Sonic Jesus. kao lokalna podrška nastupiće bend SkyHook.

Sonic Jesus je italijanski bend nastao u Doganela di Ninfa, trenutno muzički projekat Ticijana Veronezea. Od svog debija, oni su međunarodno priznati zahvaljujući izdanju njihovog prvog EP-a, „Sonic Jesus“ za Fuzz Club Records. Split pod nazivom „Split Single N°5“ podelili su 2012. sa Black Angels. Godine 2015. objavili su ograničeno izdanje 7″ vinil koji sadrži remiks Sonika Buma zvanog Pete Kember iz legendarnih Spacemen 3 i Spectrum. Iste godine objavili su dvostruki album pod nazivom „Neither Virtue Nor Anger“ za Fuzz Club Records, koji je postao manifest koji je bend krunisao među najpriznatijim italijanskim i evropskim psihodeličnim rijalitijima. Još jedan album u produkciji Fuzz Club Records, „Grace“, objavili su 2017. godine. To je označilo smanjenje neopsihedeličnih frekvencija njihovog ranijeg rada u korist novootkrivene osetljivosti na pop talase.

Najnoviji rad Tizijana Veronezea iz 2018. godine, „Memories“, predstavlja samoprodukcijski album starih demo snimaka. Tokom godina, bend je nastupao uživo širom Evrope, deleći binu sa umetnicima kao što su Jesus & Mary Chain, Damo Suzuki (CAN), A Place To Bury Stranger, Wire, and Dead Skeletons. Dva singla „Ankieti“ i „Annoiing Foal“ pojavila su se ove godine kao najava novog albuma „Badvai“, objavljenog početkom oktobra, a koji bend predstavlja u okviru jednomesečne i po duge turneje po EU/UK.

SkyHook je već lokalno a i šire prihvaćeni alternativni rock bend koji ima specifičan zvuk koji se brzo uvukao publici pod kožu.

Karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se naći u Birtija društvenom klubu, dok će cena na ulazu biti 600 dinara. Vrata kluba otvaraju se u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo