-

NaslovnaVestiNajave koncerataIrish Stew proslavlja dan Svetog Patrika koncertom u Novom Sadu

Irish Stew proslavlja dan Svetog Patrika koncertom u Novom Sadu

Irish StewBeogradski bend Irish Stew of Sindidun, u jeku turneje kojom obeležavaju 15 godina na sceni stižu u Novi Sad sa još jednim posebnim povodom. Koncertom u Domu kulture u utorak 19. maja, proslaviće zajedno sa vernom publikom St. Patrick’s Day, najveći i najpoznatiji keltski praznik.

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo dobra prilika da novosadska publika pored dobro poznatih pesama premijerno čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta ulaznica iznositi 600 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima.

Najnovije vesti

Izdvajamo