-

Naslovna Vesti Najave koncerata Interpol, Foals, Dropkick Murphys među novim izvođačima na Szigetu

Interpol, Foals, Dropkick Murphys među novim izvođačima na Szigetu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Foals
Foals na prošlogodišnjem INmusic festivalu; Foto: Nemanja Đorđević

Više od dvadeset novih izvođača pridružiće se na “Ostrvu slobode“ već najavljenim Florence and the Machine, Alt-J, Martinu Gariksu, Robiju Vilijamsu i drugima. Neprekidna žurka koja traje nedelju dana je zagarantovana, ove godine od 10. do 17. avgusta.

interpol
Interpol

Sziget najavljuje bend Foals, koji trenutno rade na novom albumu, a koji će izaći kasnije ove godine, kao i Marina and the Diamonds, koja na ostrvo donosi svoj već poznati stil. Interpol stižu sa svojim novim albumom “El Pintor“, dok takođe potvrđujemo da nam dolazi i Alesso, DJ i muzički producent koji je nominovan za “Gremi“ i koji ima ogromnu internet fan bazu.

Australijski duo Knife Party će definitivno napraviti ogromnu zabavu na ostrvu, kao i Paloma Faith, koja otkriva potpuno novi svet i vodi nas na to putovanje. Pre dve deceneije, umetnik iz Kelna, Gentleman, prvi put put je zakoračio na tlo Jamajke i tokom narednih godina počeo je da širi reggae muziku u celom svetu, postavši jedan od najvećih hedlajnera reggae muzike. Sada je na red došao Sziget.

Marina-and-the-diamonds
Marina and the Diamonds

SBTRKT stiže na Sziget sa Wonder where we land, odnosno eksperimentalnim, magičnim novim albumom, koji je rezultat spontane inspiracije i iznenađujućih kolaboracija. Multi-talentovane DJ umetnice, prve sestre elektronske muzičke scene, Mim i Liv Nervo koje nastupaju pod nazivom NERVO – takođe pojačavaju lajnap Sziget-a, kao i Dropkick Murphys.

The Maccabees su takođe prominentni članovi šarenolikog sastava festivala, i oni dolaze sa njihovim trećim studio albumom “Given to the Wild“, remek-delo distortovanog popa, psihodelije i gitarskih zvukova sa primesama soul-a. Tokom prethodnih osam godina emocionalno najangažovaniji baltimorski trio Future Islands dostigli su zavidan nivo umeća i učešća na festivalima, bez namere da uspore. Snaga ujedinjenja uzvišenih pop melodija i melanholije je nešto što Foxes, 22-godišnja pevačica poznaje i suviše dobro.

Dropkick Murphys
Dropkick Murphys; Foto: Marko Plečko

Tokom prethodne skoro dve decenije, nemački Beatsteaks, sa svojom kombinacijom panka i veštim pisanjem pesama postali su jedna od najuzbudljivijih grupa koje ta zemlja ima da ponudi. možda ne mari kako izgovarate njeno ime, ali vam je bolje da počnete da vežbate svoj danski. Jedinstvenu kombinacija bitova, harmonija iz svih žanrova muzike i mnogobrojne zanimljive kolaboracije – sve to možete da očekujete na Szigetu. Yellow Claw je nastao istražujući procep između hip-hopa i elektronske muzičke scene, i ispostavilo se da je to veoma uspešan recept.

Francuski muzički producent Vitalic je napravio “čudovište“ od albuma koji proširuje svoj uobičajeni pristup i dovodi ga do potpuno novog mesta. U njegovoj kratkoj, ali karijeri ispunjenoj nastupima, Dotan je snimio, izvodio pesme i komponovao pesme u svim delovima sveta. Iako se ponekad opisuje kao usamljenik, možete očekivati od Dotana da povede svoj šestočlani bend na Sziget. Holandski MC i reper Typhoon će takođe nastupati ove godine na Sziget festivalu, kao i William Fitzsimmons, čiji novi album “Lions“ je muzički odraz lične reinovacije koja se dešava od 2010. izdanja Gold in the Shadow. Halestorm pomera svoje muzičke granice dalje nego što smo do sada videli da radi, stvarajući pesme koji izrastaju iz šapata u vrisak, i nazad u šapat, dokazujući da ne postoji granica njegove kreativnosti.

Narednih nedelja stižu još imena, lokacija i programa. Ulaznice i informacije: www.szigetfestival.com