-

NaslovnaVestiNajave koncerataIntegrity u Novom Sadu

Integrity u Novom Sadu


Klivlendske hardcore/punk legende Integrity nakon dugogodišnjeg iščekivanja održaće koncert po prvi put u Srbiji – 7. avgusta u SKCNS Fabrici.

Bend je nastao 1988. godine i od samog početka privlačio je pažnju sjajnom kombinacijom hardcora, punka i metala, svojom brutalnošću i tekstovima kroz koje provlači teme kao što su individualizam, okultizam, religija i „Holy“ terorizam.

Sa prvim singlovima “Harder They Fall” i “In Contrast Of Sin” bend Integrity nagovestio je da njegovo vreme tek sledi, što je dokazano sa dva sjajna LP-a koji se smatraju neizostavnim klasicima sa početka 90-ih godina – “Those Who Fear Tomorrow” i “System Overloaded”. Nakon drugog albuma stiču još veću popularnost i to im je omogućilo da sviraju u svom gradu kao headliner na glavnoj bini Vans Warped Toura, nakon imena kao što su Sick Of It AllL7 i Sublime.

Tokom 90-ih izbacuju još dva remek dela: “Humanity Is The Devil” i “Seasons In The Size Of Days” za izdavača iz Čikaga, Victory Records, koji je u to vreme okupljao sva poznatija imena hardcore/punk scene.

Sve te uspehe pratili su nastupi i širom Amerike, ali i turneje po Evropi. Međutim, uprkos velikoj popularnost i brojnim fanovima u ovim krajevima, Integrity nikad nije nastupao u Srbiji. Najbliži nastup je bio u Ivanić Gradu u Hrvatskoj 1997.

Iako jedini preostali originalni član koji od 2003. živi u Belgiji, Dwid ne prestaje da svira i nastupa. I dalje veoma brutalnog glasa i sa tematikom tekstova koja dopire iz najtamnijih dubina ljudske podsvesti, ne ostavljajući nikog ravnodušnim, izbacuje još nekoliko albuma i brojna split izdanja. Definitivno, Integrity je bend koji ne svira na staru slavu i koji nakon 30 godina od osnivanja ima nešto novo da ponudi.

Integrity je prvi put trebao da nastupi u Srbiji 2001. godine u Beogradskom Domu omladine, ali je na dan koncerta bend bio sprečen da pređe slovenačko-hrvatsku granicu i koncert je otkazan.

Domaća podrška biće zrenjaninski All Except One kao i somborski Pestarzt. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara nalaze se u CD Shopu Mungos (Novi Sad), kao i na prodajnim mestima Gigstixa, dok će na dan koncerta na vratima Fabrike biti 1.300 dinara. Pošto će se koncert održati u malom prostoru Fabrike, broj ulaznica je ograničen.