-

Infected Rain i Pale Origins u srpnju stižu u Močvaru

Infected Rain
Infected Rain

Nakon šest godina moldavski prvaci modernijeg metala Infected Rain vraćaju se u Močvaru 23. srpnja u sklopu „Heyday“ turneje. Kao posebni gosti prije njih nastupit će domaći momci Pale Origins.

Infected Rain nastao je 2008. godine u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, a kamen temeljac udarili su gitarist Vadim “Vidick” Ojog, DJ Ivan Kristioglo a.k.a. DJ Kapa i karizmatična pjevačica Elena Cataraga a.k.a. Lena Scissorhands, koja inače i piše tekstove. Zanimljivo je da im je prvi nastup bio na koncertu posvećenom Slayeru u kolovozu 2008., a već mjesec dana kasnije izbacili su prvi demo s tri pjesme. Dosad su objavili pet studijskih albuma: Asylum (2011), Embrace Eternity (2014), 86 (2017), Endorphin (2019) i najaktualniji Ecdysis (2022) koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Bend se inače nalazi pod austrijskom diskografskom kućom Napalm Records. Njihov zvuk može se opisati kao kombinacija nu i groove metala uz prstohvat metalcorea. Osim već spomenutih Elene i Vadima, članovi benda su Vladimir Babici na basu, Sergej Babići na gitari i Eugen Voluta na bubnjevima. Elena inače nastupa i s američkim bendom Death Dealer Union, a vrlo je popularna i na društvenim mrežama.

Pale Origins je moderni četveročlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dijele ljubav prema glazbi, a bili su i još uvijek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo natjerati da se upuste u zajedničku priču.

Krajem godine 2016. Izbacuju prvi EP „Embers“ kojeg su promovirali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u svibnju 2017. Na ljeto 2017. band nastupa na jednom od najvećih demo natjecanja u regiji – DEMO FEST 2017 – u Banja Luci, BiH. U finalu festivala svirali su pred publikom koja je brojila preko 6000 ljudi te su za svoj nastup dobili ovaciju publike i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mjesto, njihov tadašnji basist je dobio priznanje kao najbolji basist na festivalu, primivši nagradu “PLAVI BAS“

Nakon tog iskustva krenuli su i prvi koncerti izvan Hrvatske. Tijekom jeseni 2017. i 2018. godine odsvirali su dvije turneje u preko 8 zemalja jugoistočnog bloka Europe. U tom razdoblju se počeo definirati identitet benda kao jedinstva njegovih članova. Determinirani da premoste svaku prepreku koja ih vodi prema cilju s čeličnom voljom, a taj cilj jest – predstavljati svoju viziju modernog metala širem broju ljudi. Tijekom 2019. godine snimaju svoju prvi album „Shoganai“ i kao najavu izbacuju singl i videospot „Tension“ nakon kojeg slijede još dva propratna videospota za pjesme „Deathbreather“ i „Ghost Unity“, Album „Shoganai“ službeno je izašao u travnju 2020. godine. Upravo su izbacili i novi singl – No Time To Die obradu od Billy Eilish.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, a na dan će koštati 26 eura.

Najnovije vesti

Izdvajamo