-

Naslovna Vesti Najave koncerata Incognito ponovo na Nišville džez festivalu

Incognito ponovo na Nišville džez festivalu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

incognitoNiškoj publici dobro poznat sastav Incognito, ponovo će zavsirati na Tvrđavi, u okviru Nišville jazz festivala u petak, 14.avgusta u niškoj Tvrđavi.

Rodonačelnici britanske acid jazz scene, koji ove godine obeležava 35 godina postojanja, u okviru aktuelne svetske turneje “Amplified Soul Tour” vraćaju se u Niš.

Album “Amplified Soul” koji će Incognito promovisati u Nišu sedamnaesto je izdanje benda (ne računajući remikse, singlove i kompilacijske albume) i odmah po objavljivanju izbio je 30.maja 2014 na prvo mesto prestižne top liste Billboard Top Contemporary Jazz Album Charts. Sa albuma se kao prvi singl odmah izdvojila numera “Hats (Make Me Wanna Holler)”, pesma zaraznog funk-jazz ritma sa jakim primesama soula snimljena u najboljem nasleđu najvećih hitova iz ranijeg perioda benda.

Interesantno je da se i danas, nakon skoro 9 godina i dalje govori o fantastičnom koncertu grupe Incognito na Nišvilu 2006. godine na letnjoj pozornici niške Tvrđave kada ni jaka kiša nije mogla da pokvari spektakl koji je trajao 2 sata i 20 minuta, a vođa sastava Jean-Paul Maunick (Bluey) izjavio je nakon silaska sa bine da im je ovo “verovatno najbolji nastup u karijeri”.