-

NaslovnaVestiNajave koncerataIgor Vince & His Drum, Brass and Keys početkom aprila u Beogradu

Igor Vince & His Drum, Brass and Keys početkom aprila u Beogradu

foto: Jana Mitrović

U subotu 6. aprila u beogradskom Domu omladine koncert će održati Igor Vince & His Drum, Brass And Keys, internacionalni, trinaestočlani bend, sa snažnom duvačkom sekcijom, upečatljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima i dve afro-funky plesačice.

Uoči koncerta u sali Amerikana Doma omladine Beograda, Igor Vince objaviće novi audio/video album snimljen uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine, na kome su Igor Vince i njegov bend “Drum, Brass And Keys” sjajnim nastupom oduševili mnogobrojnu publiku.

Igorovu autorsku muziku karakteriše zanimljiv spoj dva izražena senzibiliteta, sa jedne strane veoma emotivnih i opuštajućih balada i sa druge vrlo ritmičnih i eksplozivnih numera. Kako kroz muziku, tako i kroz tekstove svojih pesama, Igor, iz romantičnih ljubavnih tema prelazi do jasnih i oštrih poruka kojima se obraća današnjem društvu, poput “Zaboravili smo da volimo, da čuvamo, da cenimo”, “We are not aware of how happy we are”. Rečima, muzikom i nastupom sa svojim internacionalnim bendom, Igor šalje nedvosmislenu poruku o ljubavi i borbi protiv predrasuda, i poziva za predah i vraćanje lepotama jednostavnosti, vraćanje sebi i pravim ljudskim vrednostima. U njegovoj muzici prisutni su uticaji žanrova kao što su rege, fank, latin, afrobit i soul. Nakon objavljivanja debi albuma, Vins je sa svojim velikim internacionalnim sastavom ostvario značajan broj nastupa u zemlji i regionu. Osim nesvakidašnjeg talenta, Igorov muzički izraz značajno obogaćuje sada već veliko iskustvo, koje je stekao svirajući na najpoznatijim binama širom sveta sa ikonom afričke muzike Femijem Kutijem, i to kao prvi muzičar u bendu u istoriji familje Kuti koji nije afričkog porekla.

Igor Vince izučavao je muziku u Senegalu, Beninu, Maliju, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji. Kao talentovani instrumentalista nastupao je sa nekima od najvećih imena svetske muzike danas kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Cheick Tidiane Seck, Dean Bowman, Cheikh Lo i Femi Kuti. Godine 2011. posvetio se svom solo projektu sa ekipom muzičara iz svih delova planete. Njegov album prvenac „Let’s Do It” na kome gostuju legendarni Femi Kuti, Dean Bowman i Tommy T objavljen je u maju 2015. godine. Iste godine na poziv legendarnog afričkog muzičara Femija Kutija, Igor postaje zvaničan član čuvenog benda “Femi Kuti & The Positive Force“, sa kojim je od tad svirao na nekoliko velikih turneja širom sveta.