-

ИБАR promovišu album 30. novembra, gosti Bas i Stega

Povodom objave albuma prvenca, 30. novembra u Zappa Bazi nastupiće bend ИБАR. Karte će se uskoro naći u pretprodaji, a dalje informacije možete ispratiti na zvaničnom Facebook Eventu događaja.

Jednostavna harmonija, lepe melodije i neparni ritmovi. Ovo je formula koje se bend ИБАR (Ibar) držao tokom pravljenja albuma Prevrnu se vedro nebo. Verovatno pod utiskom gitarskih linija, jedan kolega ih je posle koncerta opisao kao „šumadijski Iron Maiden“.

Bend čine Andrijana Manojlović (klavijatura i vokal), Igor Mitić (električna gitara), Gavrilo Mrđa (električna gitara i vokal), Luka Arežina (bas gitara) i Stefan Pejatović (bubanj).

Kao specijalni gosti, isto veče sviraće bend Bas i Stega, nastao u avgustu 2011. godine u Beogradu. Imenovan je spajanjem početnih slogova imena članova prve postave.
Muzika koju Bas i Stega stvara satkana je od različitih muzičkih pravaca koji uključuju dub, funk, post-rock, jazz, i mnoge druge koji su pažljivo ukomponovani u plesne forme i obogaćeni elementima savremene muzike.

Kompozicije se zasnivaju na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama, a ritmičke strukture obojene su psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i sintisajzera koji stvaraju jedinstvenu atmosferu. Bend čine Miloš Spajić (sintisajzer), Stevan Đorđević (bas gitara), Uroš Kiš (bubnjevi i sempler) i Dragan Vlajić Gale (gitara i vokal).

Najnovije vesti

Izdvajamo