-

Ian Svenoniusov Escape-ism i Rita Braga 25. septembra u Elektropioniru

U Elektropioniru 25. septembra beogradsku publiku očekuje, zahvaljujući naporima agencije Bad Music for Bad People, očekuje još jedan događaj koji će obeležiti kraj leta i označiti poslednju fazu koncertne sezone.
Ian Svenonius je američki muzičar, pisac i povremeni talk show voditelj, poznat po učešću u mnoštvu rok bendova iz Vašingtona, uključujući Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War i Chain and The Gang. Između svojih brojnih projekata, Svenonius je objavio više od 19 dugometražnih albuma i više od 20 singlova i EP-jeva. Svenonius je također objavio nekoliko knjiga, uključujući Supernatural Strategies for Making Rock a ‘n’ Roll Group i Censorship Now!
Debitirajući 2017. sa Introduction to Escape-ism, Svenonius je to proglasio svojim prvim pravim solo projektom, u kojem piše su muziku, upravlja vokalom i svira sve instrumente. Kao i uvek, možete očekivati hiperafektirani vokal, bubanj mašinu koja juriša, kao i minimalistične gitarske linije, dok će mu na sceni angažovano praviti društvo Sandi Rae Augusta Denton, poznata po radu sa senzualnim shoegaze-power pop-slowcore jogurtom, Tashaki Miyaki

Pored ovog dinamičnog dvojca, scenu će začarati i diva Rita Braga – pevačica, tekstopisac i multiinstrumentalistkinja. Bila je na turnejama širom Evrope, kao i u SAD, Brazilu, Australiji i Japanu, a njen rad sadrži uticaje ranog 20. veka, budući da se ugleda na pionire elektronske muzike, post-punka, kabarea, i još mnogo čega. Kako kaže, s na vremena na vreme u snovima dobija savete o tome kako da vodi svoju karijeru od crtanih likova poput Duška Dugouška.
Ulaznice su već u pretprodaji po ceni od 1200 dinara u lokalima Pub Brod i Čumić Chillton. Na dan koncerta cena će biti 1500.

Najnovije vesti

Izdvajamo