fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata I demo bendovi na Bedem Festu u Nikšiću

I demo bendovi na Bedem Festu u Nikšiću

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Tevarbulebra
Tevarbulebra

Bedem Fest, čije će se šesto izdanje održati od 3. do 6. septembra na nikšićkoj tvrđavi pod parolom #MirBrateMir, pored brojnih poznatih imena ove godine okupiće i sam krem kada je reč o bendovima koji se još uvek nalaze u demo fazi.

Nakon prošle godine kada je ostvarena saradnja sa Gitarijadom iz Zaječara, koja je rezultirala brojnim zajedničkim aktivnostima i nastupom pobednika ovog čuvenog festivala na Bedem Festu, organizatori su zasukli rukave i konkretizovali saradnju sa još nekim od velikih festivala čiji je cilj afirmacija novih bendova.

Kao plod saradnje sa festivalima Omladina iz Subotice, HGF iz Hrvatske i prvim televizijskim demo festivalom u Srbiji Bunt Rock Masters rame uz rame sa imenima kao što su ranije najavljeni Disciplin A Kitchme, Josipa Lisac, Marčelo, Irish Stew, te novootkrivene hedlajnere Gospoda Glembajevi, Dža ili Bu i britanski Xander And The Keys nastupiće i bendovi Tevarbulebra iz Niša (pobednici festivala Omladina), Mr. Albino iz Zagreba (pobednici HGF festivala), beogradski Dingospo Dali (pobednici Bunt Rock Masters) i još uvek nepoznati pobednici zaječarske Gitarijade, kao i mladi nikšićki sastavi okupljeni oko NVO Bunker.

Još jedna od novina ovogodišnjeg Bedem Festa jeste kamp, a organizatori su u okviru promocije smeštaja u kampu uputili poziv svim zainteresovanima da dođu biciklom do Nikšića na festival, a svima koji se odluče na ovaj poduhvat pored smeštaja, biće obezbeđen i slobodan ulaz na sve dane festivala, uz prethodnu prijavu na bedembike@gmail.com do 31. avgusta.