-

HYPE festival u avgustu prvi put u Herceg Novom

Novi muzički festival HYPE koji će u Herceg Novom biti održan od 19. do 21. avgusta već u premijernoj godini okupiće elitu regionalne muzičke scene. U gradu sunca, mora i tradicionalno dobrog provoda, od petka do nedelje na bini HYPE-a trodnevni lajnap predvode Gibonni, Bajaga i instruktori i Dr Nele Karajlić, krem regionalne scene koji će napraviti savršenu letnju atmosferu na obali Bokokotorskog zaliva.

„Teško da bilo koji festival na svetu može biti bliži moru od HYPE festivala. Park Igalo (park Titove vile) je na samoj obali mora pa će svi posetioci festivala imati jedinstvenu priliku da uživaju u najboljem zvuku i mirisu mora u istom trenutku“, naveli su organizatori u saopštenju.

Prvi dan festivala, ljubitelji starog dobrog rocka imaće priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima poput „Bos ili hadžija“ i „Nedelja kad je otiš’o Hase“. Društvo Neletu će praviti punk bendovi Hladno pivo i Brkovi, koji će se potruditi da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum.

Nakon tvrđeg zvuka prvog dana, u subotu 20. avgusta nas očekuju laganiji letni tonovi. Veče počinjemo sa legendarnim splitskim rep-rock bendom The Beat Fleet (TBF) i njihovim „Veseljkom“. Logičan sled događaja je nastup domaće, bokeške, rep grupe Who See, kako bi proverili gde se kupaš i školjke skupljaš. Za savršeni završetak večeri potrudiće se jedan od najpopularnijih bendova regiona – Bajaga i instruktori.

Za kraj je ostavljen spektakl – dubrovačka senzacija Silente, nakon osvojene Cesarice, dolazi u Herceg Novi da nas „Poljube za kraj“ i udare „Tercu na tišinu“. Na bini na peni od mora, nasleđuje ih legenda alternativne pop-rock scene – Urban & 4. Uz zvuke talasa ćemo sigurno svi biti njegova voda i dobro zagrijati atmosferu za finale prvog HYPE festivala, kada nas očekuje nastup Zlatana Stipišića, bolje poznatog kao Gibonni.

Pored navedenih večernjih koncerata uživo, tokom svih dana festivala publiku očekuju i dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja koji će se tih dana dešavati duž hercegnovske rivijere. Paketi ulaznica se mogu kupiti na Gigstix sajtu i to po promotivnoj cijeni od 40 evra koja traje do isteka zaliha.

Najnovije vesti

Izdvajamo