-

NaslovnaVestiNajave koncerataHumanitarni rok koncert za Romana Šarenca

Humanitarni rok koncert za Romana Šarenca

Carpinus Balkanrock Niš
Carpinus

Mladi niški rok sastavi Carpinus, Voodoo i Helium nastupiće u petak, 6. decembra u niškom klubu Black Stage na Humanitarnom koncertu za malog Romana Šarenca kome je potrebna pomoć da bi nastavio lečenje.

U toku veoma teškog porođaja maleni Roman Šarenac ostao je bez kiseonika zbog čega je pretrpeo oštećenje mozga i rođen je bez mogućnosti da sisa i guta. Prva 72 sata proveo je u hipotermiji dok su se narednih pet meseci stručnjaci sa Instituta za majku i dete u Beogradu borili za njegov život. U petom mesecu postavljena mu je PEG – sonda preko koje se hrani i od tog trenutka kreće borba roditelja za njegov život.

Roman koji sada ima dve godine i devet meseci, od šestog meseca svakodnevno intenzivno vežba sa terapeutima i ide na terapije u Novi Sad, kod doktorke koja se jedina u Evropi bavi problemom disfagije kod dece. Vežbe traju i po šest sati a u njegovo lečenje uključen je ceo tim lekara (fizijatar, fizioterapeut, logoped, psiholog, nutricionista i neurolog). Kako mu tek predstoje tretmani hranjenja u Novom Sadu i intenzivna fizikalna rehabilitacija, stalno su mu potrebni kateteri za aspiriranje, špricevi za hranjenje i posebni suplementi za ishranu.

Početak Humanitarnog koncerta najavljen je za 21:30h a preporučena cena karte je 200 dinara. Karte će se u pretprodaji prodavati kod humanitarke Marine Adamović u Banci Dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u Nišu. Na dan koncerta karte će moći da se kupe u klubu Black Stage pre i tokom trajanja koncerta. Na ulazu u klub biće postavljena i kutija za dobrovoljne priloge za one koji hoće da daju više od 200 dinara.

Organizator koncerta je Udruženje građana Balkanrock.

Najnovije vesti

Izdvajamo