-

Humanitarni koncert za Viktora u Nišu

Opposite Way

Niški bendovi Chromatic, Opposite Way i Iron Made in NI nastupiće na humanitarnom koncertu za malog Viktora u nedelju, 3. marta od 21 čas u klubu Black Stage.

Devetnaestomesečni Viktor Petrović iz Niša boluje od spinalne mišićne atrofije SMA(tip 2). Ovo neuromišićno oboljenje manifestuje se progresivnim gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Deca sa tipom dva uglavnom mogu da sede bez podrške, mada im je najčešće neophodna pomoć da bi zauzeli sedeći položaj, ali nikada ne mogu samostalno da hodaju.

Viktoru je hitno potrebna finansijska pomoć jer njegova porodica nije u mogućnosti da finansira lek koji mu je neophodan. Jedna doza leka košta oko 90.000 evra, a godišnja doza je oko 540.000 evra.

Karte u pretprodaji po ceni od 200 dinara mogu se kupiti kod humanitarke Marine Adamović u Banci Dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u Nišu. Takođe, karte će se prodavati i na dan koncerta na ulazu u klub Black Stage. Na ulazu u klub biće postavljena i kutija za dobrovoljne priloge.

Organizatori koncerta su udruženje građana Balkanrock i Viktorovi prijatelji.

Najnovije vesti

Izdvajamo