-

NaslovnaVestiNajave koncerataHumanitarni koncert za Petra ove subote u Nišu

Humanitarni koncert za Petra ove subote u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator
Mokri Jazz Banovina Niš
Mokri Jazz

Niški bendovi Iron made in NI, Mokri Jazz i Supersolid nastupće na Humanitarnom koncertu za svog bolesnog sugrađanina Petra Grujića u subotu, 3. novembra u niškom klubu Black Stage.

Petar Grujić boluje od podmukle, maligne bolesti – Sarkom Ewing, IV stadijum. Ova bolest prekinula je Petrovo srećno detinjstvo i uskratila mu je druženje sa vršnjacima, kao i završetak osnovne škole. Iako mu je operativni zahvat rađen jula ove godine, tumor izrazite agresivnosti i maligniteta metastazirao je i postao znatno progresivniji. Petar je primio dva bloka hemioterapije, ali lečenje nije dalo rezultate, pa bolest i dalje napreduje.
To je razlog što Petar sa porodicom vodi bitku sa tumorom i vremenom. Naglo je izgubio na težini, otežano i retko se kreće. Tumor je bolan, nalazi se na grudnom košu i ugrožava mu disanje.

Ulaznice po ceni od 200 dinara prodavaće se na ulazu u klub. Ko je u mogućnosti, može priložiti i više jer će biti postavljena kutija za humanitarne priloge. Takođe, pomoć je moguće uputiti i slanjem SMS-a „550“ na broj 3030.

Početak koncerta zakazan je za 21:30h. Koncert organizuje Udruženje građana Balkanrock uz pomoć kluba Black Stage.